Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори по всички актуални теми в българския футбол. Той даде няколко съвета на настоящия бос на "сините" Наско Сираков. 

"Футболът е функция на ситуацията, в която се намира обществото. Състоянието сега граничи с война, нормално е да има рестрикции в спорта - това демотивира играчите, тъжно е, падат приходите до голяма степен. Най-много загуби Барселона, плюс некадърното управление на предишния президент, те имат дългове над 600 милиона евро. Сега моят приятел Лапорта трябва да се оправя. Да не забравяме и английските клубове. Вероятно ще успее проектът за т.нар. Суперлига. В нея ще се съберат най-големите клубове, а Шампионската лига ще избледнее, въпреки че ще продължи да я има. От това ще пострадат по-малките страни като България.

Даниел Боримиров: Да говорим за спасяване на Левски от изпадане е наистина обидно

Даниел Боримиров: Да говорим за спасяване на Левски от изпадане е наистина обидно

"Въпросът е футболистите да си дадат реална сметка, че защитават цветовете на най-големия български отбор"

Положението в големите болници е много тежко, вчера мой приятел беше хоспитализиран. Пред мен върнаха хора, докарани от спешна помощ. Чух израза "вие сте за болница, но се приберете вкъщи - ако се освободи легло, ще ви поканим". Това не е нормално. Нищо лошо не мога да кажа за лекарите, те са на предела на възможностите си. Трима от хората, на които съм работодател, са карантинирани в момента. В семейството ми половината изкарахме вече вируса. Можеше да се подобрят условията на работа на лекарите. Чудо е! Това, което става с ваксините също не е нормално. На Олимпийските игри ще има драконовски мерки, Япония е държава с голям ред! Ще приложат модела от Откритото първенство на Австралия по тенис - без международна публика.

Не си представям да издържам сега отбор в тази пандемия. Наско Сираков го преживява сега. Левскарската публика показа невероятна съпричастност, събраха се над 4 милиона под различна форма, това е уникално след 9 септември 1944 година. Разчисти се и отборът от играчи със съмнителни качества. Не си спомням обаче Левски да се е борил за оставане в "А" група. Левски го е имало и ще го има - да се стягат! Да дават повече шансове на българските футболисти! Прекалихме с тия шестима чужденци, трябвало да се обиграват, времето не чака обаче! Каквото е, това е. Ако младоците се издънят, бихме го приели. Продължаваме да обичаме Левски! Не предадох Левски за нито една секунда, може да съм правил грешки. Господ ни се усмихна, зарадвахме цяла България. Това време рано или късно ще се върне. Инвестирах много пари, не е тайна - около 47 милиона съм дал и не съжалявам.

Даниел Боримиров: Да говорим за спасяване на Левски от изпадане е наистина обидно

Даниел Боримиров: Да говорим за спасяване на Левски от изпадане е наистина обидно

"Въпросът е футболистите да си дадат реална сметка, че защитават цветовете на най-големия български отбор"

Нека Сираков не къса връзката с феновете и да продължава да ги призовава да помагат. Нека е по-разумен в селекцията и да дава път на младите. В нашето първенство футболистите са малко като спрели, затова сменяш канала понякога и пускаш Примера дивисион. Гриша Ганчев не бива да се отказва, ЦСКА е стожер в българския футбол. Кирил Домусчиев не бива да се отказва също. Лудогорец е най-добрият отбор, пак ще стане шампион. Лудогорец е бизнес проект като замисъл, убеден съм обаче, че Домусчиев е на минус. В България телевизионните права са много ниски, цените на билетите са много ниски, търговията с фенски стоки не върви - това са основни пера на Запад. Лудогорец няма фенове - и 20 пъти да станат шампиони, едва ли ще имат над 20 000 фена. Съжалявам, ако обиждам някого.

Приятели са ми и Мишо Касабов, и Боби Михайлов. Не е нормално това, вотът беше на Боби. Щом си е върнал вота, не може да си ти. Хайде направете този конгрес най-накрая! Иво Ивков, синът на Кирил Ивков, е добро предложение за президент на БФС, така чувам. Бербатов също е добро решение, защо не! Нека малко се сменят лицата. За жалост няма да видим повторение на САЩ'94. Шансът ни за Световното в Катар е повече от илюзорен. През 1994 година имахме седем-осем уникални футболисти: Ицо Стоичков, Трифон, Балъков, Данчо Лечков, Наско", каза Тодор Батков пред БНТ.