Стойчо Стоев беше гост в "Студио Дерби". Пред водещия Георги Симеонов, бившият треньор на Левски сподели мнението си за случващото се на "Герена".

"Очаквах, че след напускането на бившия собственик на Левски, клубът ще преживее сериозен финансов колапс. В един момент се започна с много юноши и бивши футболисти на "сините". Взе се и някой и друг чужденец. Липсата на пари води и до грешки, защото не можеш да вземеш качество.

Левски ще извърви своята Голгота до лятото. Място в шестицата е илюзорно. Феновете ще искат стабилизиране на отбора през следващия сезон. Такъв голям тим трябва да стои по-добре, но дали ще се намерят необходимите пари, за да се стъпи на по-добра основа, не знам.

Андрей Аспарухов: Братя Цоневи са по-важни за Левски в момента от Роналдо

Синът на Гунди: Братя Цоневи са по-важни за Левски в момента от Роналдо

Подчерта очевидното

Тази година беше да се изгради ядро, но такова не виждам. Левски много лъкатуши. През следващата година ще е много трудно и ще има недоволство от феновете. Привържениците помогнаха много, но ще искат отборът да покаже по-добро представяне през следващата година.

Славиша Стоянович: С Цоневи и Краев ще изглеждаме много различно, днес агресията беше водеща

Стоянович: С Цоневи и Краев ще изглеждаме много различно, днес агресията беше водеща

"Нямахме достатъчно положения за гол"

Най-неправилното нещо в школите е да се работи за успехи, а трябва да се създават футболисти. Не трябва да се гледат титлите и купите в ДЮШ. Всеки фен иска да има играчи от школата, но младите футболисти, когато отидат в първия тим, се вижда, че нещо им липсва. Някъде се бърка преди това. Има много кадърни треньори в школите.

Правилната работа ще изгради сериозни отбори и качествен национален тим", коментира Стоев.