Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян анализира проблемите около отбора. Той е на мнение, че в модела на управление в Левски се преплитат политико-икономически отношения.

"Могат да бъдат направени аналогии със съдбата на други клубове. Г-н Русев е крайно време да разбере, че по този начин с привържениците на Левски не става. Те не са служители в компания, която г-н Русев управлява. Това са хора с чест, морал, достойнство, историческа памет и много от нас продължаваме семейна традиция да бъдем левскари. До сега чувахме, че имаме някакви отговорности и от нас се изисква. От друга страна от него, не чухме нищо по темата Левски, заяви Хиндлиян пред телевизия BiT .

"В НКП решихме, че ние няма смисъл да продължаваме да се занимаваме с нещата, с които се занимаваме до момента. Няма смисъл да се правят събитията, които са с цел популяризиране на левскарството. Няма смисъл да полагаме неимоверни усилия с цената на гнева на наши приятели и съмишленици по превенцията на футболното хулиганство. Доста от тези неща на този етап ще спрем да си правим, защото очевидно ръководството на Левски не си дава сметка кои сме ние и каква е нашата цел", коментира той.

"Дали е Спас Русев, или е следващият, на мен лично не може да ми бъде враг. На мен ми е враг моделът, който е създаден в Левски - политико-икономическите отношения, които се преплитат в клуба. Дали е КОЙ, или е той, или е онзи, или е бай, нямам идея. Важното е, че моделът е порочен. На мен моделът ми е враг", категоричен е председателят на НКП на "Левски".

Спас Русев: Обмислям да напусна Левски!

Спас Русев: Обмислям да напусна Левски!

Босът разочарован от феновете

Степан Хиндлиян коментира и дълговете на Левски. "Вземаме 12 милиона от "Виваком" за 6 години, за да прекръстим стадиона, от които половината връщаме като търговски заеми. А кои са търговските заеми, към кого са?", посочи още той.

"Няма да бъдем медиатори между клуба и привържениците. Понесохме много чисто организационни, а и чисто личностни негативи. Няма да продължим да играем тази роля, защото тя беше от добри намерения. В крайна сметка добрите намерения изяждат главата. Г-н Русев да каже елементарни въпроси за функционирането на един клуб. Не омаловажавам името и труда на никого", призова Хиндлиян. Той каза, че ако се обърне към ръководството на "Верея", ще получи отговор.