Треньорът на Левски - Станимир Стоилов говори преди срещата от 11-ия кръг на efbet Лига между "сините" и Локомотив (София). Мъри призова здравните власти да отменят забраната за мачове без публика.

"Всички футболисти нямат някакви големи проблеми. Надявам се по-дребните болежки да са изчистени до утре и да сме в пълен комплект. Казах, че от контролата не съм доволен - най-вече от организацията. Иначе имаше добри неща в завършващата фаза, но на този етап това не е основно. За Кордоба има отговор от ФИФА и УЕФА. Вече няма казус и може да се разчита на него.

Мъри отрязал клуб от Европа заради любимия Левски

Мъри отрязал клуб от Европа заради любимия Левски

Вижте подробности

На този етап аз и футболистите нямаме големи притеснения от финансово естество. Те ще се отрази на бюджета през следващите месеци. Знаех, че Левски има финансови проблеми, но на мен и футболистите не трябва да се отразява това нещо. Трябва да играем добре и да побеждаваме.

Локомотив (София) ми направи добро впечатление, изгражда се в движение. Скокът от "Б" в "А" група не е лесен. Имат добър точков актив.

Единственото, което ме притеснява, е, че мач без публика не е мач. Трябва да се намери решение. Работят театри, кина, заведения, нощни клубове. Правилата са за всички. Не може да важат само за нас. Можеш да си в заведение, но не на стадион. На 40-хилядния "Васил Левски" ще има 4000 човека. Не може да се слагат забрани, за да се угоди на някакви хора.

След като от днес за утре слагаме забрани, би трябвало да може да се отменят. В нощните клубове седят на 50 сантиметра един от друг. Има ваксина - не искаш да се разболяваш, отиваш и се ваксинираш. Държавата е решила глобално проблема - ако искаш, ходи и се ваксинирай. Недоумявам какъв е този принцип. Заведенията работят, а на стадиона не може. При по-добра организация може да стоим на 20 метра един от друг. Някой отчита дейност", каза Стоилов по повод предстоящия двубой на сините срещу Локомотив (София), който ще се играе пред празни трибуни заради противоепидемични мерки.

"Рано е да даваме оценка 48 часа след конгреса. Сираков изрази своето мнение. Аз съм си казал личното мнение. Сега от Михайлов и нас зависи да се случи нещо добро. Имаше конгрес и прозрачен избор - има проблем с мерките, базите, стадионите. Оттук нататък много неща зависят и от нас. Не беше лесен изборът. Видяхте, че има недоволство в работата на футбола. Трябва да се изчистят тези неща и да вървим заедно.

Левски има крещяща нужда от точки. Точковият актив не отива на името на Левски. Има двубои, които ги причисляваме в графата "задължителни". В тях играхме добре, създадохме положения, но не спечелихме. Няма накъде да се отстъпва.

Когато Левски не е подкрепян от привържениците си, не играе на ниво. Сега не виждам причина да се дискриминира нашият отбор. Всеки един състезател иска да се покаже пред феновете. Наяли това е целта на футбола", каза Стоилов.

Левски поздрави рожденика Седрик Бардон

Левски поздрави рожденика Седрик Бардон

Бившият халф на "сините" днес става на 45 години