Треньорът на Левски - Станимир Стоилов говори пред колегите от "dsport", където коментира множество теми свързани с работата си начело на "сините", като сподели и интересни неща, свързани с клуба.

"Ако трябва да съжаляваме, най-жалко е това, което се случи след нас. Нашето уволнение не беше толкова страшно, ако нещата бяха продължили в същата посока. Всичко се обърна наобратно. Всички с големи амбиции, а ден след ден Левски все по-зле. Нека обаче да не гледаме назад.

Общо взето всичко е наред. Отсъстват доста играчи. Натиснаха ни травми и леки болести. Тази седмица сме се разпуснали. Тренираме около шест-седем човека. Децата също тренират с мъжкия отбор и мога да ги гледам, това е позитивното.

Има някакъв съвсем минимален нарпедък. Аз не си затварям очите пред проблемите. Искам да изчистим всички игрови моменти. Видях отбор, който държи противника в собствената си половина. Опитва се да котнролира мача. Видях и неуверевност в отбора. Има наченки да направим първите стъпки към много по-добро представяне.

Левски с последна тренировка преди контролата с Пирин, Георги Миланов замени гипса с шина

Левски с последна тренировка преди контролата с Пирин, Георги Миланов замени гипса с шина

На облекчен режим се подготвяше Иван Горанов

Колкото и да не ми се иска, на футболистите постоянно казвам, че все още не отговаряме на името на Левски. Странието е огромно. Въпросът е докъде ще стигнем. Няма да се уморя да си затварям очите, докато не станат достатъчно добри, докато отборът не отговаря на критерия Левски. Не се притеснявам, когато моите футболисти ме мразят. Ще ме заобичат, когато дойдат добрите резутлати.

Като футболист знам какво значи треньор в Левски. Това беше най-високото ниво в клбуа ивсички сме се съобразвали. Много от тях не са сред живите. Те бяха институция в клуба. В последно време Левски измести акцента на най-важния човек в спортно-техническата част. Започнахме да се съобразваме с футболисти и лични интереси, но не уважахваме достатъчно треньора. Ако върнем левскарските правила, всичко ще е наред. Няма да се спра пред нищо, даже някой да остане недоволен или сърдит.

С хората, с които съм работил дълги години, нямаме нужда да уточняваме тренировки. Всичко се знае само с една дума. Важно е да има единомислие. Опитваме се да обучаваме новите хора и да ги въвеждаме в нашите правила. Едно обръщане във футбола е повече от 5 метра бягане. Когато аз не съм доволен, взимам мерки. До Нова година ще имаме яснота по всички въпроси.

За да спасим Левски, трябва да се правят всякакви видове жестове. Не съм привърженик да правим селекции. Ще се опитаме да надграждаме всяка година. Надявам се футболистите да защитят по най-добрия начин името на отбора. Ако те играят на ниво, аз ще съм най-щастливия човек. Вече два месеца се обучаваме. Виждам желание. Има недоверие, но те са на лична основа.

Левски най-сетне е в ролята на изявен фаворит

Левски най-сетне е в ролята на изявен фаворит

"Сините" са променени под ръководството на Стоилов

Не съм отписал никой. Шелис е в лошо психологическо състояние. Футболът е игра на грешки и загубихме много мачове. В момента, кгоато се върне в нормално психхическо състояние, ще го позлвам отново. Отписвам играчи, които не спазват моите правила, правилата на Левски.

Най-големият ми проблем в момента е да ги убедя да им влезем в главите. Опитваме се. Надявам се с повторението всичко да изчистим. Давам по-дълъг период на всички. Вярвам им безрезервно на тях и на треньорската работа. Ако те правят това, кеото аз искам на терена, няма да имаме проблеми. Не можем да дадем цялата информация. Всеки ден добавяме малко и малко, за да не стане тотална каша. Не можеш наведнъж да предадеш огромно количество знаняи. Първо искам да оправя играта във фаза защита. В последните няколко мача има напредък. Противникът не създаава достатъчно моменти.

Направили сме програма. На 3 януари започваме подготовка и на пети заминаваме за Анталия - един месец лагер с прекъсвания. Там ще бъдат свободни футболситите. Няма да копаят, а ще тренираме. Ще има паузи между двата лагера, ще има 3-4 дни почивки. Всеки да ходи където иска. Може и повече от един месец, може два", каза Стоилов.