Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че решенията за бъдещето на отбора ще ги взима той.

"В четвъртък вечер не успях да заспя. Болката и тъгата бяха много повече. Усещането за мъката, която получават левскарите и Левски е неприятна, когато живееш с него", коментира Стоилов в интервю за предаването "Тази събота и неделя" по БТВ.

"Не бяхме тренирали изобщо дузпи. Винаги аз избирам. Ако някой е пропуснал, отговорността е изцяло моя, но дузпите са лотария. Голът в 94-ата минута нанесе лек шок на играчите, въпреки че в продълженията те направиха всичко, за да спечелим още тогава мача."

Мъри: Ако се стигне до преиграване, това ще е шанс да поправим грешката си

Мъри: Ако се стигне до преиграване, това ще е шанс да поправим грешката си

"Това, което виждам е нарушение на футболния феърплей, защото играчът на Хамрун участва активно в гола"

"Когато Николай имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име, това е съдбата на вратаря. Михайлов има ангажимент да помага на младите вратари. Всеки може да сгреши. Решението кой да бъде на вратата естествено го взимам аз. Още не съм говорил с Михайлов. Задълбочаваме темата. Не трябва да отричаме всичко, което той е направил за Левски", добави наставникът на "сините".

"Решението за бъдещето трябва да го взимаме ние треньорите. Даваме възможност на младите да работят и да се развиват. Бъдещето е на младите. Не чух да има недоволни от Михайлов след мачовете с ПАОК и първата среща срещу Хамрун Спартанас. Решенията за бъдещето на Левски ще ги взимам аз", допълни той.

"Аз нямам притеснения Пламен да пази, в който и да е мач, след като му доверихме да пази във финала за Купата на България Може да прецените какво доверие му имаме."

"Не виждам да има някакви приятелски отношения във футболно естество. Съобразявах се единствено с моментното състояние. Вината е първо в мен. Ако е трябвало друг да пази, то аз съм сгрешил, а не Николай Михайлов", каза още Станимир Стоилов.

"Левски не е готов още за приказки. Сега трябва всички заедно да спасим Левски. Игрово отборът е спасен, не може да се притеснява от никой в нашето първенство. Трябва да спасим клуба!", призова Мъри.

"Отборът направи достатъчно, за да осигури достатъчно приходи в клуба. Има постоянните пари, които влизат в клуба от феновете. Не малка сума ще влезе от участието в евротурнирите. Щеше да е перфектно, ако се бяхме класирали за плейофа на Лигата на конференциите", продължи той.

Петър Курдов: Мъри е виновен за отпадането от Хамрун, беше неадекватен край тъчлинията

Петър Курдов: Мъри е виновен за отпадането от Хамрун, беше неадекватен край тъчлинията

"Отборът е средна ръка, а самочувствието на треньора минава вече всякакви граници"

"След като виждам реалната картинка, тепърва ще се търсят сериозни приходи, за да бъде спасен Левски."

"Аз нерви имам да се боря във футболно естество. Мога да се откажа, ако видя, че феновете се отказват от собствения си отбор, ако с ръководството гледаме в различни посоки и ако се прецени, че аз не съм човекът, който ще може да се справи в спортно-техническо естество", добави Стоилов.

"Върнах се най-вече заради любовта на хората. Отчаянието ме върна, радостта ще ме задържи по-дълго време в Левски."

"Това, че имаме някои временни неуспехи, аз не искам да бъда велик треньор. Искам Левски да бъде добър отбор и да носи радост на хората. Те са спасението на Левски."

"Отговорността ми тежи, отговорността пред привържениците. Не бях поканен с фанфари. Дойдохме да спасим Левски от фалит - игрови и финансов. Най-много ми тежи отговорността, която съм поел пред хората", допълни наставникът на "сините".

"Харесва ми, когато хората си измислят приказки. На следващата страница трябва да пише: "Да спасим Левски всички заедно." Трябва да спасим клуба", каза още Станимир Стоилов.