Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред "Гурме футбол" за възможностите на този отбор на "сините".

"Смея да твърдя, че познавам добре работата във футболен план и възможностите на отбора, който тренирам. Да, можем да кажем, че за този тим това не е тавана, но му трябва още малко време, за да повярва в силите си. Сега играем повече на емоции, желание и на индивидуални качества на играчите, на ентусиазма, който има от привържениците и непрекъснатата им подкрепа. Нормално е такъв футболен проект да има и лъкатушене. С оглед на това, че имаме да решаваме много други проблеми, не очаквам някакво голямо надграждане откъм класа. Знаете, че тя струва пари. Европейските футболисти, които могат да се привлекат в България са прекалено скъпи за нас и затова се ориентираме към повече играчи от Южна Америка. Там има футболисти с по-добри индивидуални характеристики и са по-евтини. Но идва другият проблем, че бройката на играчите извън ЕС е ограничена.

Прекален реалист съм и не искам да давам напразни надежди на хората, но ако в този отбор продължи да се надгражда със съвсем малки зрънца, по един-двама човека, се надявам, че до края на сезона Левски ще изглежда един стабилен отбор и от догодина да мечтае повече. Трябва да имаме време, за да се създаде стабилност в игровия план, а не да играем на емоции и желание. Естествено това идва и с три-четири класни попълнения.

Винаги съм искал, откакто съм дошъл в клуба, е да играем в стил "Левски", да е горд отбор. Оттам отборът трябва да си постави реалната цел - участие в евротурнирите. Тя е осъществимата. Другото вече е в сферата на мечтите. Купата не я коментирам, но за шампионска титла трябва да си прекалено уравновесен и стабилен. Надявам се да постигнем тази стабилност. За мен стартирахме по нереален начин първенството, защото имаше мач, който трябваше задължително да бъде спечелен, след като имаш преимущество с човек повече. Но това са точно грешките на растежа, които ще прави Левски. Необходимо е да държим тръпката и емоциите в играчите. Умният футбол, който искам да играем също трябва да се добави лека класа към него", каза треньорът на "сините".

Левски поздрави рожденика Живко Миланов

Левски поздрави рожденика Живко Миланов

Днес той празнува своя 38-и рожден ден