Треньорът на Левски Станимир Стоилов и изпълнителният директор Ивайло Ивков ще платят част от неустойките, които клубът дължи за провалените контроли с руските отбори Спартак (Москва) и Урал Екатерининбург, съобщава"Тема Спорт". Двамата ще извадят от собствения си джоб по 10 000 лева, за да покрият сумата за втория спаринг.

"Сините" ще трябва да заплатят по 20 бона за двете проверки, които отказаха да изиграят. Неустойката за провалената среща със Спартак (Москва) ще бъде покрита от парите, които Левски ще получи за непроведения спаринг с друг руски тим - Краснодар.

Официално: Спартак (Москва) поиска обезщетение от Левски

Официално: Спартак (Москва) поиска обезщетение от Левски

Нови проблеми за "сините"

Бяха се появили информации, че той е пропаднал по вина на сините, но тя е била в новият треньорски щаб на руския отбор. По този начин Стоилов и Ивков с лични средства ще покрият разходите за контролата с Урал, която трябваше да се проведе в последния ден от лагера в Дубай.

Вчера клубът от Екатеринбург даде подробна информация по казуса и се позова на клауза в договора между двата отбора. Новината беше съобщена от президента на Урал Григорий Иванов.

"Подписахме договор с тях за мача. Сега най-вероятно ще плащат неустойки. Има клауза в договора за неустойки срещу клуба, по чиято вина е провалена срещата", казва шефът на Урал пред руския "Мач ТВ".

Проверката трябваше да се играе на 31 януари, но сините отмениха срещата.

Нови проблеми в "синьо": Втори руски отбор иска неустойка от Левски, позовават се на договор

Нови проблеми в "синьо": Втори руски отбор иска неустойка от Левски, позовават се на договор

Президентът на Урал с коментар

В официалното писмо на клуба от "Герена", в което от Урал разкриват какво се пише, се казва, че контролата се отменя "поради обществен натиск върху Левски, предимно от страна на феновете".

"Левски Ви моли да се отнесете с разбиране към решението му и изразява надежда, че в бъдеще непременно ще се срещне с Урал на футболния терен ", пишелo в писмото на сините до колегите им от Урал.

Левски започна кампания за абонаментни карти за пролетния полусезон

Левски започна кампания за абонаментни карти за пролетния полусезон

Ето какви са цените