Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви преди мача със Славия, че "белите" са един от най-бързо развиващите се отбори в българския футбол, но 26-кратните шампиони ще се опитат да покажат кой е по-успешен в исторически план.

"В интерес на истината, Славия има изключително силно и положително представяне през тази година. Спечелиха много мачове, вървят уверено в първенството и направиха голям скок в развитието си. Заслужават уважение. От нашия отбор обаче зависи как ще се представят утре те и как ще завърши мачът.

Мъри още не видял дори стотинка, откакто е в Левски

Мъри още не видял дори стотинка, откакто е в Левски

Чака заплати

За качество на играта на "Тича" (в предния кръг срещу Черно море) не мога да виня футболистите, защото теренът бе неприятен. Там за стил на игра не можем да говорим. Сега е различно. Трябва да бъдем дисциплинирани и да създадем плътност между линиите, за да не допускаме разколебаване. Не гледаме на този мач като такъв на чужд терен, а като домакински.

Левски трябва да има надмощие в целия мач. Ще опитаме да създадем проблеми на един от най-проспериращите отбори в България в последните няколко години. Факт е, че Славия има предимство срещу нас в последните години, но това ще ни мотивира още повече. Искаме да им припомним, че в исторически план Левски винаги е бил с повече победи. Дано заличим негативната серия.

Селекцията се прави с времето. От дълги години не се бе случвало да се представят толкова рано нови футболисти, но това не е гаранция за качество. Ще се постараем до Нова година да имаме достатъчно футболисти за подготовката. Това обаче зависи от бюджета, тъй като се стараем да влизаме в ниски за европейските стандарти параметри", каза Стоилов.

Георги Миланов продължава да виси за мача със Славия

Георги Миланов продължава да виси за мача със Славия

В сряда той получи неприятен удар от Христос Шелис по време на тренировка