Левски на 90% ще задържи с нов договор халфа Андриан Краев. Контрактът на национала, който прави страхотен сезон, изтича през лятото. Двете страни имаха търкания по време на преговорите, след като стана ясно, че Лудогорец има интерес към полузащитника. На "Герена" обаче са успели да убедят Анди да остане, използвайки 4 коза.

Първият от тях е, че са му предложили двойно увеличение на заплатата. Второ - капитанската лента, която винаги да стои на ръката му. Трето - споразумение за продажба в чужбина, ако клубът получи оферта от фиксирана сума, тоято не е твърде висока, а самият футболист каже "да" за трансфер. Тук говорим за джентълменско споразумение, а не такова вписано в договор. Четвърто - "сините" прибегнали до казуса "Неделев".

Левски и Краев си стискат ръцете

Левски и Краев си стискат ръцете

Преговорите с футболиста са на финалната права

По-конкретно от "Герена" са обяснили на Краев, че отиде ли в Лудогорец, съдбата му ще е като на бившата звезда на Ботев (Пд). Припомняме, че халфът, който играеше страхотно в Коматево, отиде в Разград в началото на годината, а оттогава почти не играе. Пропадането му костваше и мястото в националния отбор на България.

Босът на Левски Наско Сираков обяснил на Анди, че в Разград не го искат заради качествата му, а защото имат нужда от българи, за да изпълнят изискванията за картотекиране и ако отиде там, ще бъде твърда резерва, а ще играят чужденците. На "Герена" се говори, че последният коз е бил най-убедителен за очаквания нов договор на Краев.

Божинов се намеси в казуса между Левски и Краев

Божинов се намеси в казуса между Левски и Краев

Сестрата на бившия национал е гадже на аса

Вероятно Левски много скоро ще обяви официално подновяването на контракта на играча. Същото важи и за този на Кристиан Димитров, който също е в напреднали преговори да преподпише, а те са положителни.

По-различна е ситуацията с Жереми Петрис, който отхвърли първото предложение на Левски и поиска абсурдно висока заплата. Наскоро той поднови преговорите си с Левски, но вече не е толкова сигурно дали "сините" въобще искат той да остане.

Французинът не показва добра форма напоследък, след като започна кампанията с контузия. Онзи ден именно той носи най-голяма вина за головете на Крумовград, пише "Мач Телеграф".