Отстранените от първия отбор на Левски Здравко Димитров и Димитър Костадинов имат предложение от Славия. Двамата са попаднали в полезрението на "белите" и не е изключено след края на сезона да се озоват на "Овча купел".

Треньорът на Славия Златомир Загорчич е дал зелена светлина за преговорите и не би се отказал да подсили тима си с атакуващите футболисти на "сините". Наставникът на Левски Станимир Стоилов отстрани Димитров и Костадинов от първия състав и ги прати да тренират с юношите на клуба.

Договорът на крилото изтича след 2 години, докато този на атакуващия халф Костадинов е за срок от три години, но сините са склонни да ги прекратят без големи финансови изисквания.

Причината за решението на спортно-техническия щаб е нарушаване на професионализма. Двамата имат проблеми в личния си живот и Станимир Стоилов им показа ясно, че ако не ги поправят, нямат място в първия състав. Димитров и Костадинов направиха една тренировка с мъжкия тим, но това бе по повод изпита на помощник-треньора Тодор Симов за Про лиценз и те отново се готвят с юношите. За момента няма никакви изгледи двамата да облекат отново екипа на "сините".

Здравко Димитров има 20 мача и един гол през този сезон в efbet Лига. Той беше привлечен на "Герена" през лятото на 2019 година от столичния Септември.

От същия отбор дойде и Костадинов. Той беше първият трансфер на Станимир Стоилов след завръщането му в Левски. За "сините" записа 18 мача и 1 гол в шампионата, разписа се и 3 пъти в 4 срещи за купата.

В момента на "Овча купел" са и още двама, които Станимир Стоилов не пожела да използва - Борислав Цонев и Марин Петков. Двамата преминаха с негово съдействие в украинския Черноморец (Одеса), но след войната бяха принудени да напуснат Украйна и да си потърсят нови отбори, като това стана в посока Славия.