Славиша Стоянович остава треньор на Левски поне до края на сезона. Днес той призна, че е бил поканен да поеме националния отбор на Латвия. Стоянович изведе "сините" на първа тренировка за 2019 година, след което говори пред медиите.

Ето какво каза:

"Добър ден на всички, честита Нова година! Пожелавам ви всичко добро, много късмет и здраве.

Аз съм тук, въпреки слуховете и спекулациите. Наистина имах оферта от националния отбор на Латвия, но ако всичко е наред - оставам в Левски до юни. Договорът ми е за година плюс още една, а не за две, както видях написано някъде. След края на сезона трябва и двете страни да сме съгласни, за да продължим работата си.

В последния месец през есента нещата не бяха така, както искахме. През тази година ще има промени. В професионалния футбол няма място за разочарование. Надявах се новите играчи да са тук на първата тренировка. Надявам се тези футболисти, които съм искал, да бъдат привлечени по-бързо.

Божидар Митрев поискал солидна неустойка, за да напусне Левски

Божидар Митрев поискал солидна неустойка, за да напусне Левски

Вратарят не попада в плановете на Славиша Стоянович

Със Спас Русев говорихме около подготовката, както и за списъка с играчите, които ще пътуват за Кипър и кои няма. След медицинските тестове ще реша кои да взема и кои не. Групата ни е голяма за нормална работа. Желанието ми е да пътуваме за Кипър с 24 полеви играчи и 3 вратари. Окончателния списък ще съгласувам с Кирил Вангелов и ще го обявим в четвъртък.

Надявам се, че новите попълнения ще са тук възможно най-бързо. Имаме дефицит в защита и в центъра на терена. Има интерес към Станислав Костов. Трябва да се намери и един нападател. Ще видим какво е положението и с Николай Михайлов. Може да се наложи да вземем и един вратар.

Това е много важен период за нас. През есента пробвахме да балансираме отбора. Имаше много футболисти, които бяха контузени и не бяха правили подготовка. Сега аз и моите асистенти знаем какво искаме и каква подготовка ще правим. Ще искам такъв Левски, какъвто видях срещу ЦСКА. Искам Левски да е физически добър, да играе с агресия през целия мач, а не само едно полувреме.

Надявам се да бъде назначен нов директор. Говорил съм със Спас Русев и по тази тема. Надявам се това да стане възможно най-бързо. Левски има нужда от по-добра организация.

Водят се преговори с Мартин Райнов. Нещата не са лесни. Желанието е едно, реалността друга. Впечатленията ми от Димитър Иванков са добри. Обича Левски, боец е. Той е добър треньор и добър човек.

Двама нови футболисти пристигат днес в Левски?

Двама нови футболисти пристигат днес в Левски?

Отборът стартира подготовката си точно в 10:00 часа

Дал съм списък с играчи, които искам. Трябва да се освободи някой, защото имаме голяма група. Надявам се да бъдем близо до Лудогорец. Трябва да сме спокойни и да вървим крачка по крачка. Ще видим накрая дали сме успели да постигнем целите си.

Не искам да споменавам имена за играчи, които искам. Аз съм дал списък. И Божинов, и Бандаловски са добри играчи. Познавам ги още от Партизан. Някои футболисти обаче си правят реклама на гърба на Левски. Отбор като Левски трябва да има повече българи, които играят и в националния отбор. Моето желание е такова. Не съм аз обаче този, който дава парите. Мога да кажа само това, което искам.

Снимка 398912

Източник: LAP.bg

Лицензът на Левски за Европа е голям проблем. Не е в моята компетенция. От клуба ми казаха, че всичко ще бъде наред и ще бъде платено до крайния срок.

Бразилците имат проблем с полета. Единственото сигурно е, че за Кипър ще пътуват 27 футболисти с вратарите. Знам, че има интерес към юношите.

Аз не съм поставял условия, имам желания как да функционира клуба. На 16 декември съм дал на Красимир Иванов своя анализ. Дошъл тук, за да оставя нещо тук, а не само да вегетирам в клуба", заяви Стоянович. 

Малко фенове на "Герена", много любов за Слави Костов и Иванков

Малко фенове на "Герена", много любов за Слави Костов и Иванков

Левски се събра за подготовка