Легендата на Левски Александър Костов сподели своите очаквания за предстоящия мач-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Марибор. Бившият нападател говори пред levski.bg.

Очакванията ви за реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа между Левски и Марибор?

- Мисля, че Левски има сили да се справи със словенския тим. Иска ми се да повторим първата среща. Начинът, по който играхме там. Особено първото полувреме. Грамотно, дисциплинирано, с характер. В Словения играхме определено добре. Оказа се, че Марибор с нищо не ни превъзхожда. Сега в реванша трябва да подходим по същия начин. Внимателно, дисциплинирано и търпеливо.

Отборът на Левски е млад. Какво бихте посъветвали футболистите?

- Най-важното е да няма напрежение. Еуфория има, защото от три години Левски не беше играл в Европа, а синята публика е велика и дори в Словения играхме все едно бяхме домакини. На стадион „Георги Аспарухов“ е ясно, че феновете ще помогнат неимоверно много на играчите. За тях обаче е важно да са спокойни, да повярват в себе си. Това е просто един мач, в който трябва да дадат всичко от себе си, без да се притесняват за резултата. 

Какво Ви направи най-силно впечатление в първия официален мач за сезона и то гостуване в Лига Европа?

- Най-силно впечатление ми направи фактът, че отборът започва да има лице. Да има стил, което определено липсваше. Т.е. работи се в правилната посока. Виждам вдъхновени и мотивирани лица на тренировките и мачовете, а това е много важно. И за финал искам да повторя, най-важното е играчите да не се пренавиват, важно е да са спокойни, да дадат всичко от себе си и най-вече да повярват в силите си.