След като каза, че треньорът на Левски Делио Роси има пълната подкрепа на "синьото" ръководство, босът на клуба Спас Русев говори и за миналия Конгрес на БФС. Русев бе избран за член на Изпълкома, а Борислав Михайлов запази поста си на президент.

"Футболен клуб Левски е един от най-големите в страната и ми се струва нормално да има представител в Изпълкома на БФС. Поканата и избирането ми за член са свързани с голяма отговорност, защото аз вярвам, че мисията на всеки футболен съюз е да се грижи, да работи в посока повишаване професионалното ниво на футбола. За мен е въпрос на лична кауза да работя в тази посока. Мечтата ми остава една - да видя пълни стадиони и красив футбол на терена

Красивият футбол на терена, за който говоря, спортсменското решаване на битката между два отбора - това са все неща, които изключват каквито и да било порочни практики. Такива съществуват навсякъде по света вероятно, но за мен от първостепенно значение е да се налагат много високи санкции, да се работи в посока прекратяване на евентуално купуване на мачове, играчи, съдии.

Футболът е голяма индустрия в световен мащаб. През последните години обаче в България се наблюдава една тенденция, която не бих казал, че одобрявам. На футболните клубове в България понякога се гледа като на трофеи. Нещо като онази черешка на тортата, закичена в портфолиото на крупен бизнесмен, която би следвало да завърши картинката, да затвърди представите за успех, така както се разбира на родна почва. Във футбола трябва да бъдат следвани бизнес принципи, които да осигуряват и гарантират издръжката на отбора, така че да не бъде зависим от един човек или неговия бизнес.

При телевизионните права нещата са трагични. Само си представете - в съседна Румъния приходите от ТВ права са около 33 милиона евро. Знаете ли тук колко са? Почти десет пъти по-малко, около 3,5 милиона евро. Без да съм експерт по ТВ програмиране, разбирам, че рейтинга на българските мачове е изключително висок, по-висок на моменти и от този на английското първенство. Това е аномалия", каза Спас Русев пред Novsport.com.

Босът на Левски Спас Русев: Действително се опитвам да "лъсна ябълката", имате думата ми!

Босът на Левски Спас Русев: Действително се опитвам да "лъсна ябълката", имате думата ми!

"И аз искам големи успехи, както почитателите"