Бразилският нападател на Левски Ривалдиньо, който в момента играе под наем в Румъния, заяви, че към него има интерес от много клубове. 

Той има 10 шампионатни мача за Виторул, в които е отбелязал 2 гола, а за Купата на страната се е разписал също два пъти в три срещи.

"Все още имам договор с Левски - той е и за следващия сезон. Виторул има опция да ме закупи. Все още не знам къде ще играя, защото се справям добре и доста тимове ме искат - много хора се обаждат на мен и на агентите ми. Искат да знаят каква точно е ситуацията с мен, за да знаят дали могат да ме имат. Сега обаче не мисля за това. фокусиран съм върху това да финиширам сезона добре. Все пак ни предстои финал за купата (б.р. - срещу Астра на 25 май)", каза Ривалдиньо в интервю за transfermarkt.co.uk, a после бе попитан как би описал първенствата в България и Румъния.

"Разбира са, не са като в Испания, Англия или Германия, но се играе добър футбол, има силни отбори, особено тук в Румъния. Тук можеш да се насладиш на играта. Треньорът ни Георге Хаджи има отлична концепция. Опитваме се да играем като Барселона. Имал съм много наставници в кариерата си, но досега той е най-добрият. Уча се от него всеки ден.

Горд съм от кариерата си до момента, защото не съм се ползвал с протекциите на татко. Той не е звънял на никой, за да бъда привлечен на дадено място. Много хора си мислят за мен - "Той е във Виторул, защото баща му е приятел с Хаджи. Истината е, че те не са се познавали допреди две седмици - тогава се видяха за първи път. Баща ми никога не е вдигал телефона, за да звънне на някой, който да помогне на сина му. Всичко което съм постигнал, съм го направил сам. Разбира се, татко ми е помагал по един или друг начин - как да се държа, как да бъда добър баща, как да тренирам. Това обаче прави всеки баща за детето си. Ако разбера, че е ходатайствал за мен, повече няма да говоря с него. Не харесвам такива неща и той го знае. Наясно е, че искам да постигам сам целите си", допълни 24-годишният нападател.

На въпрос кой е най-добрият бразилски футболист в момента Ривалдиньо сподели, че според него Роберто Фирмино е в най-добра форма, но най-добрият е Неймар. 

Левски не пуска Ривалдиньо без пари, Виторул няма как да си го позволи

Левски не пуска Ривалдиньо без пари, Виторул няма как да си го позволи

Бразилецът е ненужен на "Герена"