Новата звезда на Левски - Рикардиньо, говори за добрия голов период, в който се намира с екипа на "сините". Бразилецът разкри целите си в клуба и коментира предстоящите два тежки двубоя преди финала на сезон 2022/23. Ето какво сподели той пред колегите от dsport:

"Когато пристигнеш в нов клуб, очакваш да свикнеш бързо, нещата да тръгнат добре. Дойдох и исках бързо да науча манталитета, да започна добре на новото място. Бързо започнах да вкарвам, вече имам 9 гола и мисля, че всичко започна добре и се чувствам добре. Много, много щастлив се чувствам. Клубът ме прие, публиката се държи много добре с мен, семейството ми се чувства комфортно. Не мога да крия, че съм много щастлив.

Започва ли да пише своята "синя" приказка Рикардиньо?

Започва ли да пише своята "синя" приказка Рикардиньо?

Левски тайничко може да се надява, че намери своя централен нападател

Много ми харесва всичко. Градът е много спокоен. Много е различно от Бразилия, но ми харесва много. Хубаво е за живот. Тук се живее хубаво, а и футболът ми допада. Много голяма помощ оказаха другите бразилци в отбора. Помогнаха ми за адаптацията. Още преди да дойда, вече общувах с тях. Пишехме си съобщения и помогнаха. Откакто пристигнах, те винаги са с мен и винаги ме поддържат. Всички сме много близки.

Има разлики, но са малко. Много ми помагаше, че Мъри говори португалски. Това много ми помагаше в адаптацията ми. Но сега при Елин получавам същото доверие, което ми даваше Мъри Стоилов. На терена не се изискват много различни неща от мен.

Вярвам, че ще успеем във всички мачове до края на сезона, докато имаме математически шанс ще се борим за третото място. Левски е голям клуб и не го задоволяват тези позиции, но сега сме четвърти и искаме да бъдем трети. Ние имаме голямо желание да играем в Европа през следващия сезон.

Да, да колективът е добър. Всички момчета в отбора имат изключителни качества. Не забравяйте, че ние сме много млад отбор. Повечето момчета са между 22 и 23 години. Не сме много опитни, но имаме качества. Колективът е добър, както когато сме на терена, а така и извън игрището".

Рикардиньо изравни постижение на Билал Бари

Рикардиньо изравни постижение на Билал Бари

Изравнителният гол за 1:1 на Рикардиньо бе под номер 8 в първенството за бразилския централен нападател