Капитанът на младежкия национален отбор на Мароко Юсуф Рабе подписа официално четиригодишен договор с Левски и бе представен пред медиите.

Собственикът на шампионите адвокат Тодор Батков, който присъстваше на представянето разясни, че досегашният клуб на Рабе ФАР (Рабат) ще получи 750 000 евро, както и 25 процента от сумата, която Левски ще вземе при евентуален бъдещ трансфер на играча.

"Преведохме цялата сума веднага. В началото на седмицата трябва да получим жълтата карта на Рабе за да можем да го картотекираме за мачовете от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Залагаме много на този играч", коментира адвокат Батков.

"Предложените финансови условия от Левски напълно ме удовлетворяват. Щастлив съм, че вече съм част от този отбор. За да дойда на "Герена" отклоних оферти от Франция и Турция. Приятелят ми Бензукан доста ми разказа за отбора, като обсъждахме всичко почти всеки ден през последния месец. От него научих само хубави неща за Левски, като това повлия изключително много на решението ми. Мога да играя на всеки пост в отбраната, но определено най-добре се чувствам като централен защитник", заяви  Юсуф Рабех при представянето си.

"Изключително съм доволен от този трансфер. Искам веднъж за винаги да спрат спекулациите за разногласия в ръководството по трансферната политика. За Рабех водихме доста тежки и затормозяващи преговори, най-вече собственика на клуба.

Важното е, че трансферът вече е факт и Рабе е наш футболист. Работим по евентуалното привличане и на класен нападател. Ако не успеем сега през лятото, през зимния трансферен прозорец трябва задължително да привлечем 1-2 класни нападатели за да имам варианти и в атаката" заяви Станимир Стоилов.