Председателят на Управителния съвет на "Левски на левскарите" Димитър Костадинов заяви в предаването "Арена спорт" заяви, че към този момент клубът не е зависим от сдружението.

"Не мога да кажа, че към момента ПФК Левски е зависим от "Левски на левскарите". Нашата идея е да обединим колкото се може повече левскари, за да осигурим по-голям финансов ресурс и да бъдем по-значими като финансова помощ за клуба, когато той се нуждае от това. Левскарите станахме прословути с тези кампании за спасяване на любимия си клуб. Още в началото на миналата година иницирахме кампанията "Левски е вечен", която постигна неочаквани дори за нас резултати и то след първата кампания през 2020 година, когато събраната сума беше около 6 милиона лева. В момента мисля, че събраните средства са около 8-9 милиона.

Искам обаче да кажа, че има съществена разлика между това да си участник в кампания и в сдружение. И двете са с цел събиране на средства, но кампанията се иницира, провежда се и отшумява, докато участието в сдружението е един дълготраен ангажимент. Чрез членския внос в сдружението, който при нас е 200 лева на година, се натрупват средства, които да се използват по ценни за клуба направления. Аз вярвам, че левскарите разполагаме с десетократно по-голям потенциал от това, което сме направили до момента.

За Левски да бъде ръководен от подобно сдружение не е нищо ново, тъй като клубът е бил учреден по подобен начин. Финансовият ресурс, с който и в момента Левски се издържа се осигурява от привържениците. Веднъж чрез вече споменатите кампании и втори път през спонсорите на клуба, които на практика осигуряват продукти за феновете. Това не е нищо нечувано в световен мащаб, а в Германия дори е законово установено, че 51% от акциите на клубовете са в ръцете на фенски структури. Ние сме готови да влезем в управлението на клуба. На последното заседание на "Тръст Синя България" дори беше гласувано техните 10% от акциите да бъдат прехвърлени към нашето сдружение.

Целта на сдружението "Левски на левскарите" е да обедини колкото се може повече фенове, а тази реакция от вчера не е била насочена срещу нас. Това решение е взето от ръководството на клуба. Според мен този въпрос е политически и трябва да бъде решен от така наречения собственик. Това решение със сигурност не се одобрява от голяма част от хората, тъй като никой не одобрява военния терор. Без да бягаме от отговорност, ние от сдружението смятаме, че този въпрос трябва да бъде разрешен от ръководството на клуба.

Не сме спокойни за лиценза. Трябва да се свърши още доста работа. Не мога да кажа за каква сума става въпрос, но изпълнителният директор на клуба вече се е захванал с този проблем. Ние се опитваме да помагаме с каквото можем, но със сигурност към момента не можем да се справим изцяло със сумата. Затова призовавам да участваме колкото се може повече хора, защото във времето сме показали, че можем да се справи с доста сериозни суми", каза Костадинов.

Левски заменя Краснодар с кувейтски шампион за контролата на 17 януари

Левски заменя Краснодар с кувейтски шампион за контролата на 17 януари

"Сините" се успели да уговорят мач срещу Ал Кувейт