Финансовата криза в румънския гранд Динамо (Букурещ) предвещава сериозни проблеми за "червените кучета" през зимата, когато голяма част от звездите им най-вероятно ще си търсят нови отбори.

Според информация на ТОПСПОРТ, от Левски също се интересуват от случващото се в гореспоменатия клуб. Както вече знаете, вековниците от почти година имат интерес към централния нападател Матиа Монтини, но от скоро в полезрението на столичани са попаднали още няколко футболиста на Динамо.

Лъчезар Танев: Левски може да се бори за титлата, но ЦСКА изостава много

Лъчезар Танев: Левски може да се бори за титлата, но ЦСКА изостава много

"Вижда се промяна в играта на "сините"

Първият от тях е централният бранител Денис Чиоботариу. Въпросният е юноша на клуба, като през този сезон е изиграл 10 мача, в които е отбелязал две попадения. В момента се води и младежки национал на Румъния. 21-годишният защитник впечатлява с тактическата си зрялост, а за евентуалното му преминаване на "Герена" може да помогне и агентът му Джовани Бекали, чиято мениджърска агенция вече работи активно с Левски.

Снимка 451368

Източник: https://www.fcdinamo.ro/

Чиботариу не е непознато име на футболния ни небосклон, след като преди месец той беше свързан и с преминаване в редиците на Лудогорец.

Левски възобновява интереса си към Матиа Монтини от Динамо (Букурещ)

Левски възобновява интереса си към Матиа Монтини от Динамо (Букурещ)

Румънският гранд е пред фалит

Покрай него, сред големия списък с предложени футболисти за Левски, попада и съотборникът му в Динамо - Александру Рауца. През лятото той пристигна при "червените кучета" от Волунтари, като до този момент, по-скоро е със статута на резерва. Договорът му е до лятото на 2021 година, но финансовите неуредици в румънския гранд може и драстично да намалят пазарната му цена, която според различни сайтове е 550 000 евро. Рауца също е клиент на Джовани Бекали и донякъде отговаря на изискванията на Хубчев за физически здрав дефанзивен халф.

Снимка 451369

Източник: https://www.fcdinamo.ro/

Причината за финансовата криза в Динамо (Б) е свързана с липсата на кандидат-купувач, който да спаси клуба от фалит. "Можем да дадем по една от забавените заплати, а някои ще вземат половин. Толкова са ни възможностите в момента", обявиха от клубната управа, цитирани от румънски медии.

Селекционният процес в Левски тече с пълна сила, като ТОПСПОРТ вече Ви съобщи, че "сините" се интересуват и от исландския полузащитник Гудмунур Тораринсон.

Левски има интерес към исландския национал Гудмундур Тораринсон

Левски се насочи към исландски национал

Халфът става свободен агент в края на годината