Tикет мениджърът на Левски Милен Желев даде специално интервю за колегите от "Дарик" и dsport.bg, в което говори за новата инициатива на "синия" клуб. Клубът дава възможност на своите фенове да поставят своя лик на трибуната, с което поне визуално ще се създава впечатление за пълнота на празните места.

Полицията в Престън издирва фенове на Левски от "София Запад" заради фашистки символи

Полицията в Престън издирва фенове на Левски от "София Запад" заради фашистки символи

Вижте подробности тук

"Идеята дойде от Борусия Мьонхенгладбах, който направи нещо, което няма аналог. Световните медии го показаха. От клуба принтираха ликовете на своите фенове, които да ги подкрепят, макар и фиктивно, на техните домакински срещи. При нас идеята бе пряко приета от изпълнителния директор на Левски Павел Колев, който ни насочи към известна българска печатница, която да ни направи нещо подобно.

Целта е повече от ясна, не просто да продаваме билети на хората за спомен, а този път да инвестираме в продукт, да искаме от хората техни лични фотографии, които да изпринтираме на поликарбонатни шаблони и да ги поставим на стадион "Георги Аспарухов", така че да са видими по трибуните.

Почти 11 хиляди билета бяхме продали за мача с Лудогорец. Остават около 6 хиляди места от капацитета. Ще струват по 10 лева. Имаме готовност, ако стадионът още веднъж изчерпа своя капацитет, да го пуснем за втори път. Целта е да продадем колкото се може повече билети, а в тази връзка, шаблоните ще бъдат на цена по 30 лева и ще бъдат поставени в сектор "А". Всеки фен може да си закупи билет от мрежата, която ги продава, пропуск от 30 лева, с която получава правото да ни изпрати своя портретна снимка - от кръста нагоре. Проверяваме баркода, след което ние се заемаме да изработим шаблон в човешки ръст, който е 50 сантиметра на 80 сантиметра. Ще бъде поставен на видно място в трибуните, така че футболистите да усетят фенската подкрепа и клубът също да усети във всяко едно възможно изражение.

Смятаме да използваме фигурите до края на шампионата, ако са при закрити врата. Рано или късно ще напълним стадиона. Започваме от сега. Ще продължим да използваме всеки един шаблон на всеки един мач. С билет за 30 лв, един човек може да има своя фигура на всеки мач. Лоши метереологични условия няма да попречат на поликарбонатните фигури, както когато и феновете са на мачовете при лоши условия. Като човек от клуба и левскар от дете, аз усещам силно подкрепата на феновете. Смятам, че няма нищо преувеличено и хорската любов е видна" завърши Милен Желев.

Левски пълни "Герена" със снимки на своите фенове

Левски пълни "Герена" със снимки на своите фенове

"Сините" с поредна интересна инициатива