Скъсалият връзки на левия глезен играч на Левски Антон Огнянов най-накрая замина за Австрия, където ще бъде опериран. Това се случи много, много рано тази сутрин, когато излетя от Ларнака в посока Атина, а оттам с директен полет за Инсбрук.

Премеждията за бившия играч на Любимец не бяха малко последните дни. Той имаше невероятния малшанс да получи тази тежка травма едва във втората минута срещу Виктория (Пилзен), когато помощникът на Любослав Пенев Давид Родригес бе дошъл да го гледа, тъй като бе приготвена повиквателна за него за предстоящата контрола с Беларус.

Два дни той стоя в стаята си с гипсиран крак, а вчера първо си каза "довиждане" с футболистите, които имаха контрола с Жалгирис, и после замина за летището. Там от авиокомпанията, която трябваше да го превозва за Виена отказаха да го качат в самолета, тъй като нямало разрешението на лекар, написано на английски език. Освен това за човек с неговата ситуация трябва да има специално място, тъй като кракът му трябва да бъде вдигнат на седалка.

Въпреки желанието на Огнянов и кондиционния специалист Ясен Екимов да подпишат и гарантират за това, че са готови да пътуват в това състояние, не им беше разрешено. Така той се прибра при своите колеги в Агиа Напа, а преди това беше изкарано въпросното разрешително и рано тази сутрин отново тръгна за Австрия, но този път успешно. Там операцията ще му бъде извършена от известния местен специалист проф. Кристиян Финк, който е един от най-добрите специалисти в Европа за този вид травми.

"Неприятно е и ме боли много, но всичко ще се оправи и ще се върна по-силен. Трябва да гледам напред! Най-много съжалявам, че няма да мога да помогна на съотборниците си тази пролет на терена, които ме приеха отлично", коментира Огнянов пред "Спортал".

25-годишният футболист подписа януари договор за 2,5 години със "сините" и се очертаваше твърд титуляр в състава на Антони Здравков.