Старши треньорът на Левски Николай Костов е доволен от формата, в която се намира най-новото попълнение - нападателят Евертон Бала. Бразилецът пристигна на "Герена" миналата седмица, като клубът подписа с него малко преди затварянето на трансферния прозорец на 29 февруари и го представи официално на 1 март. Той е преотстъпен при "сините" до края на годината, като клубът има опция да го откупи от бразилския Мирасол.

Куршума, какъвто е прякорът на играча, е в добро кондиционно състояние - все пак дойде с 4 официални мача зад гърба си в щатското първенство Паулиста 1, въпреки че в нито един двубой не започна титуляр. Сините планират да го ползват като ляво крило. В тренировките до момента Евертон показва завидно самочувствие и се нагърбва и с изпълненията на статичните положения. В момента от корнери за Левски центрират Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков. Преките свободни удари пък са бити от Галчев. Той дори отбеляза по този начин при домакинския успех с 4:0 над Арда.

От Левски се надяват, че ще могат да картотекират Евертон Бала още за неделното домакинство на Крумовград. Ако това се случи, той със сигурност ще попадне в групата за двубоя.

Официално: Левски привлече Евертон Бала

Официално: Левски привлече Евертон Бала

Бразилецът е със статут на преотстъпен с опция за закупуване