Отборът на Левски започна с престижна победа подготовката си за новия сезон. В Линдабрун възпитаниците на Илиан Илиев се наложиха с 2:0 над Металург Донецк. Двубоят бе първи за Илиев начело на Левски. И двата гола в срещата паднаха след почивката и бяха дело на Иво Иванов и едно от новите попълнения Марсиньо.

Централният защитник Иванов откри резултата в 52-ата минута, след като засече добри центриране на Кристовао Рамос. Малко по-късно, в 73-ата минута Марсиньо вкара първия си гол със синия екип. Бразилецът получи топката в ляво от полето, справи се майсторски с противников бранител и с техничен удар прати топката в украинската мрежа.

Като цяло двата отбора изиграха приятен за гледане двубой, като с няколко удара преди почивката се отличи Базил Де Карвальо. Бившият нападател на Локомотив обаче така и не успя да затрудни стража на съперника.

В състава на Металург пък като титуляри започнаха бившите играчи на ЦСКА София Велизар Димитров и Грегъри Нелсън, както и бившият левскар Зе Соареш. Много силно игра Велизар Димитров, който особено през първата част на няколко пъти проби опасно в полето на Левски.

На трибуните на стадиона пък бе Жуниор Мораеш, който късно снощи напусна лагера на ЦСКА в Турция и се очаква в близките дни официално да подпише с Металург Донецк.

ЛЕВСКИ - МЕТАЛУРГ ДОНЕЦК 2:0

1:0 Иво Иванов (52')

2:0 Марсиньо (73')

Стартов състав на Левски: Пламен Илиев, Дъстли Мюлдер, Иво Иванов, Ромен Ели, Орлин Старокин, Христо Йовов, Ивелино Иванов, Цветелин Тонев, Агиаманг Опоку, Антонио Вутов, Базил де Карвальо.

След почивката в игра се появиха: Василев, Башлиев, Прохазка, Рамос, Марсиньо, Райков, Чаворски, Яначков.