Оформянето на документите за получаването на ФК Левски на концесия на стадион "Георги Аспарухов" е пречката, която бави официализирането на сделката за клуба с "Юнайтед Груп", разбра "Тема Спорт". Както е известно, намерението на чуждестранния инвеститор е да може да изгради ново модерно съоръжение.

И докато не получи гаранции, че това ще е възможно, подписи под договор за смяна на акциите няма да има. Сегашният мажоритарен собственик Наско Сираков вече обяви, че подготвя почвата да изстреля клуба в друга орбита. Затова и в последните дни той прави совалки по високите етажи на държавата.

Левски разкарва Николай Михайлов и Шеху през зимата

Левски разкарва Николай Михайлов и Шеху през зимата

Вижте подробности

Вчера Сираков е имал среща с министъра на спорта Весела Лечева, научи "Тема Спорт". На нея той е искал да се задвижи скоропостижно въпроса, който даже да бъде уреден до края на годината.

Както е известно, през февруари 2021 година изненадващо дойде новината, че стадион "Георги Аспарухов" може да бъде даден на концесия за 35-години на Левски, като след това тя да бъде удължена. Целта е да се улесни строежът на ново съоръжение.

"В изпълнение на одобрения на заседанието на Министерския съвет, проведено на 17 февруари 2021 г., Актуализиран план за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г., министърът на младежта и спорта ще предприеме действия за възлагане на концесия за строителство на "Спортен комплекс за професионален и масов спорт "Георги Аспарухов", град София, община Столична, област София.

Филип Кръстев подписва нов договор със "Сити Груп"

Филип Кръстев подписва нов договор със "Сити Груп"

Доволни са от неговото представяне

Незадоволителното състояние на спортната база към този момент е последица от множеството промени в нормативните актове, извършвани след 1990 г., а липсата на яснота и сигурност демотивира ползвателите на съоръженията да влагат значителни финансови средства за поддържане и реновиране на базата.

С предоставянето на концесия за строителство на "Спортен комплекс за професионален и масов спорт "Георги Аспарухов", ще се постигне цялостна модернизация на комплекса и икономическа ефективност при управлението му, като както строителния, така и оперативния риск ще се поемат от концесионера.

Драган Шолак с официална позиция за Левски

Драган Шолак с официална позиция за Левски

Сделка все още няма

Очакваният резултат е да се довърши трибуната на Сектор "А", вкл. като се изгради козирка, да се построят три нови трибуни с козирки, всички трибуни да се оборудват, да се ремонтира и разшири съществуващият паркинг и да се изгради нов паркинг.

Дългосрочният резултат от възлагането на концесията е спортният комплекс да се поддържа в експлоатационна годност с качество, отговарящо на най-новите национални и международни стандарти, което ще създаде предпоставки и за високо качество на предоставяните услуги", пишеше в решението на Министерски съвет тогава, което бе оповестено на медиите от спортното министерство.

Титуляр на Левски се оперира

Титуляр на Левски се оперира

Играл е с големи болки