Собственикът на Левски -  Наско Сираков, коментира предстоящото подписване на концесия за стадион "Георги Аспарухов". 

Днес "сините" поднесоха венци на паметника на своя патрон - Васил Левски, по повод 148 години от обесването на Апостола. 

"Това е ден, в който трябва да се поклоним до земята на делото на един от най-великите българи в историята. Каквото и да кажа за Васил Левски, вече е казано и ще е малко. Трябва да си спомняме с почит и уважение за това, което е свършил този велик българин", започна Сираков.

"Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това бе първата стъпка и Павел Колев го обясни изключтелно подробно. Въпреки това, използвам случая да благодаря лично на Бойко Борисов, който направи и невъзможното. Показа, че е съпричастен към съдбата на българския спорт. Жалко е, че ние не можем да му се отблагодарим така, както заслужава. Искам да призова институциите, които са под него, да бъдат също толкова експедитивни и да ни помогнат да стигнем до финалната права."

"И в мечтите, и в плановете ми е. Стадионът е в плановете ми още от получаването на акциите. Това е основното нещо, което ме вълнува. Да, борбата за оцеляване продължава, но ако искаме Левски да стъпи на съвсем друга основа, първото нещо е да намерим партньор и да имаме един европейски стадион. Без това няма как да се получи."

"Разбира се, че няма да има държавно финансиране. Ние сме частно дружество. Няма механизъм, по който държавата да отпусне финансиране. Топката е в нас. Стигнем ли до подписване на договор за концесия, много по-лесно ще намерим инвеститори, с които да посторим нов стадион", завърши Сираков.

Павел Колев: Благодарим на премиера Борисов, само строеж на модерен стадион може да промени съдбата на Левски

Павел Колев: Благодарим на премиера Борисов, само строеж на модерен стадион може да промени съдбата на Левски

"Тук е мястото да се благодари лично на министър-председателя Бойко Борисов"