Легендата на Левски Михаил Вълчев сподели мнението си по важни въпроси за клуба. И той не писа висока оценка на треньора Делио Роси. Повечето хора от "синя" България смятат, че италианският специалист не оправдава очакванията.

"В Левски има постоянство откъм слаби игри. "Сините" продължават да не създават много голови положения. В мача със Славия се видяха и проблеми в защитата. А Мапуку трябваше да играе като титуляр, а не да го пускат в последните минути.

На Делио Роси не може да се пише висока оценка. Явно не можа да промени това, което желаеше, а именно отборът да играе по-затворено и да дебне на скоростни контри. Не се получи и това да се създават повече голови положения. Всеки иска Левски да играе атакуващо, но се получава точно обратното. Трябва да се разбере каква тактика иска да прокара италианецът в отбора. Вили Вуцов правилно каза, че "сините" играят само с пасове настрани и назад, а ги няма подаванията в дълбочина или някой футболист да се надиграва с противник ек на ек. В средата на терена също не се получават нещата. Жорди Гомес направи два-три силни мача в началото на сезона, но след това се представяше неефективно. Докато Габриел Обертан, след добрите му игри, започнаха да го затварят по двама-трима. Французинът не е голаджия, а именно такива трябват в отбора. И двамата влязоха в руслото на отбора. В момента липсва фигура, която да поведе Левски.

Двубоят с Дунав за купата ще е много по-различен от този за първенство. Ако отпадне от турнира, какво ще остане за Левски, вероятно нищо.

Не знам как ще изпъкне Асен Букарев. Все пак треньорът взима решенията. Може някой съвет да даде. Но за мен позицията на Делио Роси не е добра в момента. Изчаква се двубоят с Дунав да мине, въпреки че всички стоят зад него. Но при отпадане ще има катаклизми. А и мисля, че критиките на Станимир Стоилов са основателни. Не трябва да се сменят толкова често треньорите и футболистите", каза Вълчев пред "Тема Спорт".

Красимир Иванов: Малко фенове са доволни от играта на Левски

Шеф в Левски: Изпращаме година на трудности и промени

"Търсим играчи, които биха ни помогнали да вдигнем нивото на отбора"