Михаил Вълчев спечели като треньор на Левски Купата на България през 1998 година. И то по какъв начин - 5:0 срещу ЦСКА на финала. Той отговори на няколко въпроса, зададени от колегите от в. "Тема Спорт":

- Трябва ли Славиша Стоянович да остане начело на Левски и през втория дял от първенството?

- Вижда ли по-подходящ треньор, който да поеме отбора в момента, и ако да - кой?

- Къде намира грешките и позитивите в работата на Стоянович?

Ето какво каза Вълчев:

"Трудно за взимане е такова решение. Ръководството на клуба вече го подкрепи. Според мен Славиша Стоянович започна много добре в Левски. Успя да вдигне отбора психически. Играта беше на ниво. Впоследствие имаше спад, но той можеше да се очаква. Треньорът показа, че умее да работи с футболистите както в психологически аспект, така и в тактически. За мен е правилно да му се гласува доверие", каза той.

"В момента не виждам по-подходящ треньор за поста на Стоянович. Затова е по-добре той да остане и да направи селекция от поне трима-четирима нови. След като проведе зимната подготовка и си доведе желаните футболисти, после може да му се търси сметка. Ако резултатите и играта са като тези от края на есента, тогава може и трябва да се вземат мерки", добави Вълчев.

"Позитивното е, че умее да настройва футболистите за игра. Вкара нужното желание. Поне така беше в началото на престоя му. Впоследствие контузии и лошите игри на вратарите повлияха. От там може би в психологически аспект падна и желанието на полевите футболисти. В последно време не знам защо отборът се представяше така. Явно, че и треньорът има вина, щом не може да вкара нужното желание, настройка, хъс - те липсваха в последните двубои. Много бързо се допусна спад във формата, дойдоха слаби резултати срещу наглед не силни противници. Станахме свидетели на слабости, за които говорим дълги години - бавна и мудна игра, без изненада на съперника. Скоростните атаки бяха малко, а оттам и създадените голови положения. В тези неща трябва да се търси промяна. Имаше лека такава в началото - от там дойде и настроението сред публиката. След това нещата отново забуксуваха и стигнаха нивата при предишния треньор.

При всички положения новият договор на Габриел Обертан явно оказва някакво негативно влияние в съблекалнята, защото всеки там си мисли, че заслужава големи пари. А и в последните мачове Обертан не беше на ниво и не направи добри игри. И се получава напрежение... Ако са верни тези приказки за заплатата му, то разликата с останалите наистина е голяма. Това е пример как с един ход ръководството, вместо да помогне на треньора, му нанася голяма вреда", коментира бившият треньор на Левски.

Емил Велев в атака: Стоянович да си хваща пътя и кой откъде е!

Емил Велев в атака: Стоянович да си хваща пътя и кой откъде е!

"Аз съм вариант за Левски, но не се сещат за мен десета година", заяви Кокала