Легендарният футболист на Левски - Михаил Вълчев, даде интервю пред колегите от "Тема Спорт", в което говори по актуалните теми в "синия" клуб. Бившият нападател акцентира своето изказване върху селекцията, лятната подготовка и участието на тима в европейските клубни турнири.

Левски с любопитна игра за загрявка преди тренировка

Левски с любопитна игра за загрявка преди тренировка

"Сините" проведоха едно занимание в събота

"Гледах и двете контроли на Левски дотук с бразилския Брагантино и Зенит. Това, което се вижда най-отчетливо, е, че има желание. Има борбеност в тази фаза, в която Левски имаше проблеми. В мача с бразилския тим сините се опитваха да пресират, макар че бразилците бяха доста технични и успешно разиграваха топката. Вторият двубой със Зенит също бе на добро ниво. Пропуснаха няколко паса в центъра на защитата, както и в първия мач. Но като цяло играта в отбрана е стабилна. Малко сякаш не бяха добре нещата в лявата зона, където действа Иван Горанов. В двубоя с бразилците оттам стана и голът - между него и централния защитник. Пак казвам, във фаза защита сме добре, но трудно създаваме голови положения. Това виждам като слабост и върху което трябва да се работим. Трябва да се търси идеята, головите пасове. В тази насока трябва да се обърне внимание по време на подготовката".

Тиам: Петър Хубчев е човек със силен характер, Делио Роси ме направи по-добър футболист

Тиам: Петър Хубчев е човек със силен характер, Делио Роси ме направи по-добър футболист

"В Сенегал имаме проблем с манталитета"

"Привлечен бе добър централен нападател с визитка в лицето на Дени Алар. Все още не знаем какво представлява аржентинецът Мазурек. Той също е с добра визитка и потенциал за развитие. Още не може да се даде оценка и за гърка Янис Каргас, но като че ли пасва точно в зоната си. Трябваше да се взема и вратар и ходът с Миятович е добър, за да има конкуренция. Срещу Зенит спаси няколко положения, но да не бързаме да правим генерални оценки".

Георги Костадинов: Политиката на Левски през последните години бе грешна

Георги Костадинов: Политиката на Левски през последните години бе грешна

"Най-голямото разочарование до този момент в кариерата ми, е че не успях да вдигна трофей със "сините"

"Началото и за Хубчев, и за Левски е оптимистично. Дано играта продължи да се подобрява. Да започнем да създаваме повече положения и да вкарваме голове. Видно е, че Хубчев започва да налага някакъв стил, който, ако се развие по-нататък, ще бъде добре за Левски".

Ники Михайлов и Дени Алар се готвят във фитнеса

Ники Михайлов и Дени Алар се готвят във фитнеса

Двамата пропуснаха сутрешната тренировка на Левски

"В последните години нашето ниво стана такова, не искам да обиждам отборите ни, че всеки противник е опасен и силен. Дали ще е словашки, финландски и т.н. Ружомберок е добро име и ще ни бъде много трудно. Дай Боже да прескочим този кръг".

"Божинов направи едно необмислено и прибързано изказване, че по-добре да остане Георги Тодоров, отколкото Хубчев. Доколко злопаметен е Хубчев и дали заради това го освобождава, не знам. Но като че ли не беше толкова слаб, можеше да върши работа, а и той класира отбора в Европа. За мен Божинов имаше място в Левски, но явно предварително са имали нещо предвид по отношение на селекцията".

Левски отново остава без скаут

Левски отново остава без скаут

"Сините" готвят раздяла с Богдан Патрашку