Сезонът приключи и за ЦСКА остана горчилката от второто място. "Армейците" завършиха на едва една точка зад Лудогорец и на цели 23 пред Левски. На Националния стадион снощи обаче "сините" ликуваха. Радваха се на победата на разградчани с 1:0 над Черно море, докато техните любимци бяха тотално надиграни и паднаха с 0:2 от големия съперник.

В хода на шампионата и най-вече в края му останахме с впечатлението, че ЦСКА играе не срещу един противник, а срещу няколко в комбина. Излизаше се с резерви и юноши на мач с "хегемона", а след това всички контузени мистериозно бяха вдигани за сблъсъка с "червените". На голобрадите юноши не им се даваше подобен шанс в Борисовата градина, какъвто иначе с радост получаваха на "Хювефарма арена". Да трупат опит...

Сближаването между Левски и Лудогорец започва да се превръща в опасно за българския футбол. То не бяха декларации честитки за равенство с Мидтиланд, шампионски шпалири, поздравителни адреси. Веднага някой би отбелязал, че вековниците са взели точки от Разград през сезона. Да, можеше да вземат и миналата събота, но решиха да коронясат Кирил Десподов и компания. Разбира се, че ЦСКА сам си е виновен за пропуснатите дузпи на Юрген Матай (с Локо Пд при 1:1) и Иван Турицов (с ЦСКА 1948 при 1:1). Но ЦСКА подобри рекорда за най-много поредни победи като гост и беше почти безгрешен в хода на първенството. Играеше честно мачовете си срещу настървени съперници.

И все пак е трудно, когато си сам срещу останалите. Нарежда ти се умишлено трудна програма с поредни визити на негостоприемни стадиони, вдигат се несъстоятелни жълти картони още в началото на мачовете ти, което е малък, но важен детайл в цялата картинка. На едни им се дава условен лиценз, а след това правят Лудогорец шампион. Все любопитни обстоятелства. После се чудим защо футбол в България вече няма - национален отбор, бази, успехи на клубно ниво. Всичко това остана в миналото и беше заменено от евтините сметки. Сега е време за празненства на стадион "Георги Аспарухов"! Лудогорец е първи, не гасете фенерчетата!