Солидно пренебрегваният за титулярния пост талант на Левски Марин Петков всъщност е четвърти по мачове сред играчите на Левски през настоящия сезон, пише "Мач Телграф". Той има 30 срещи на сметката си във всички турнири, като първите в този списък - Уелтън и Роналдо, имат само по 2 повече, а трети е Кордоба с 31 двубоя.

Марин обаче е титуляр само в 6 от срещите, а в цели 24 влиза като резерва. Това предопределя и факта, че той има едва 883 игрови минути, което му отрежда 14-о място сред съотборниците му. По този показател безспорен номер 1 е централният защитник Хосе Кордоба, който е с 2849 минути, а тройката се допълва от Филип Кръстев и Уелтън, съответно с 2706 и 2691 минути.

Въпреки че "сините" имаха по-малко мачове от ЦСКА заради по-ранното си отпадане от евротурнирите и за Купата на България, то най-експлоатираните играчи на "червените" имат по-малко минути на сметката си от съперника. Това определено говори за по-ограничения избор на "Герена" на добри футболисти и липсата на равностойна скамейка.

Вратарят Густаво Бусато е номер 1 по този показател на "Армията" с 2610 минути, а първият полеви играч е Амос Юга с 2469 минути, докато третата позиция се заема от Юрген Матай с 2437 минути.

Трети треньор на Левски дебютира срещу ЦСКА през последните 15 години

Трети треньор на Левски дебютира срещу ЦСКА през последните 15 години

Предишният престой на Топузаков свърши точно преди сблъсък с "червените"