Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, заяви пред клубната телевизия, че се надява новите попълнения в тима Рикардиньо и Кристиян Димитров да се впишат в стила на игра на "сините".

"Всички футболисти са се постарали да отпочинат и да изпълнят минималната програма, която им бях дал. Надявам се, че са в добро функционално състояние за етапа в който се намираме.

Играчите ми се виждат амбицирани и мотивирани да работят. Клубът се постара да им подсигури максимално добри условия и качество от всяко естество за подготовката, така че и ние като отбор, трябва да се подготвим по най-добрия начин. Най-хубавото за избора на Дубай е, че няма да има лоши дни и затваряне на терени, пропускане на мачове. Времето винаги е добро. Малко се преекспонира тази тема, защото условията в Турция се изравниха и разликите са минимални. Цените навсякъде са големи. Когато искаш да подготвиш максимално добре футболистите си, трябва да мислиш за най-добрите условия. Още повече, когато си Левски. В България не оценяваме, че тези неща им се случват напълно нормално.

Топузаков: Дали сме "свежа кръв" на мъжете и четирима юношите заминаха за Дубай

Топузаков: Дали сме "свежа кръв" на мъжете и четирима юношите заминаха за Дубай

"Това е нашата цел"

Рикардиньо и Кристиян Димитров трябва да намерят своето място в отбора. Аз съм от хората, които не обичам предварително да казвам добри или лоши неща. Надявам се най-вече да се впишат в нашия стил на игра и в колектива. Това е силата на Левски. Да имаме отбор, който да работи като един. Двамата имат общи амбиции. Имали са проблеми с намирането на игровия си ритъм. Кристиян дълго време не е играл и сега е моментът да потренира и да започне да играе, за да достигне до нивото си. Знам, че има голям потенциал и още не е разкрил голяма част от него. Най-вече ще зависи от него и от треньорите докъде ще стигне. Рикардиньо също нямаше чак толкова много игрови минути в Гремио и Атлетико Гоянензе. Той също има мотивация да намери себе си и да покаже най-добрите си игри. Ако може да направи следващата стъпка.

Трябва да продължаваме да изграждаме игровия стил, който искаме. Да подобрим много неща във фаза атака и защита. Явно е, че пропускаме много ситуации в предни позиции. Както казваме на футболен език - да затворим мача. А от всяка грешка, която допускаме се получава гол. Там също трябва да сме безупречни. Ще продължим да работим и в двете направления. Всеки един играч на Левски има накъде да расте. Ако всеки добави по нещо, Левски ще изглежда много по-добре. Имаме изключително млад отбор със сплав между млади и опитни. Двама трима от последните, които могат да усещат ритъма и пулса на мачовете и нуждите на Левски. Младите притежават потенциал и качества, които да разкриват и подобряват всеки ден. Трябва да се готвим и да се класираме при всички ситуации, които ни се открият за евротурнирите. Естествено да радваме хората с добра игра и себераздаване. Левски е важно да играе добре.

Левски сглоби млад отбор, който има бъдеще. През 2023 година клубът може да се самоиздържа и от постъпленията, а и от предложенията, които получаваме за някои играчи. Създадохме един стил и начин на работа. Показахме авторитет в игровите си действия. Когато един отбор играе добре, само тогава има интерес към негови футболисти. Ако Левски лъкатуши в играта и стила си или играе антифутбол, играчите му няма да имат никаква цена. Щеше да бъде, както през януари миналата година. Тогава имаше предложения за нула лева, а сега за милиони.

На този етап, ако има предложение, което устройва клуба, всеки играч може да бъде продаден. Ако се осъществи изходящ трансфер, ще бъде направен входящ. Заместник, който да има по-лесна аклиматизация и перспектива да бъде следващия продаден играч. Има изключителна бройка на футболисти на по 16-17 години, които са и тук с отбора. От тях зависи. Левски трябва да показва млади играчи, но не всичко става даром. При мен те получават много подаръци и реверанси, но трябва да се върнат с по-голяма сила към Левски, а не към мен. Трябва да работят много. Взехме в Дубай трима-четирима, които тепърва ще са лицето на отбора", каза Стоилов.

Левски с първа тренировка в Дубай, всички играчи на линия

Левски с първа тренировка в Дубай, всички играчи на линия

Готвят се двуразово