Треньорът на Левски Станимир Стоилов желае да привлече през зимата двама чуждестранни играчи, които да са с качествата на Георги Миланов, съобщава "Тема спорт". Опитният специалист иска да притежава играчи, правещи разликата в мачовете. Такива български свободни агенти няма, а сините нямат ресурси да купуват.

Не е тайна, че Мъри е много доволен от професионализма и работата на бившия национал на България. Ясно се вижда, че в момента той не е в необходимото физическо състояние, но се наблюдава, че футболното у него не е изчезнало. Това бе показано в дербито срещу ЦСКА, когато през първото полувреме той нацели десния страничен стълб на Густаво Бусато, а след това реализира много красиво попадение с ножичен удар.

Проблемите за решаване, след които Левски ще тръгне нагоре

Проблемите за решаване, след които Левски ще тръгне нагоре

"Сините" са дим без огън, но не за дълго

Стоилов иска да има поне още двама такива играчи, които освен да правят разликата, и да помагат при израстването на младите. При пристигането си Мъри на няколко пъти спомена имената на Седрик Бардон и Ричард Еромоигбе. Именно двамата бяха в основата на големите успехи на треньора начело на Левски при първия му престой на "Герена". Тогава французинът и нигериецът бяха от малцината чужденци, които носеха синия екип. Това е и идеята на Станимир Стоилов, който постепенно ще гради тима си.

Припомняме, че треньорът на сините иска със сигурност да привлече централен нападател, тип голаджия, който да завършва атаките на отбора. По всяка вероятност ще се търси подсилване и във всяка зона, въпреки че на "Герена" не планират да правят мащабна селекция, както бе през миналите години, когато стават и много грешки при привличането на футболисти.

Не е изключено сините да се насочат и към вземането на нов вратар. Целият спортно-технически щаб денонощно наблюдава футболисти.