Левски за четвърти път отпадна от евротурнирите след изпълнение на дузпи. Това се бе случвало досега срещу Олимпия Любляна през 1996 година, Щурм Грац през 2002-а и Спартак Търнава през 2011 година.

Интересното е, че във всяко от тези отпадания "сините" избираха дузпите да се изпълняват на вратата откъм Сектор Б, отбелязва "Мач Телеграф".

Специално на "Герена" за първи път Левски стигна както до продължения, така и до изпълнение на 11-метрови наказателни удари. Единственият успех с дузпи е срещу Аякс в турнира за Купата на УЕФА през 1975 година. Това се случва на осминафинал, а "сините" вкарват всичките си дузпи и побеждават с 5:3. В игровото време двата отбора си разменят по една победа с 2:1. Дузпите се бият на стадион "Васил Левски", а това е единственият случай, в който това става на вратата откъм Сектор "Г".

През 1996-а на тази откъм "Б" "сините" паднаха с 2:4 от Олимпия Любляна след разменени победи с по 1:0.

Топузаков: Стоилов се е променил много

Топузаков: Стоилов се е променил много

"Феновете са най-големият капитал на клуба"

Пак след същите резултати се стигна до дузпи и срещу Щурм Грац през 2002 година. Тогава пък един от пропусналите бе сегашният треньор на "сините" Станимир Стоилов. След него Георги Петков спаси шут на играч на австрийците, но после и Данаил Бачков пропусна за Левски и "сините" бяха елиминирани.

Сега, 20 години по-късно, Мъри вече има отпадане с дузпи и като треньор. Срещу Хамрун пък за първи път Левски вкара само една от дузпите си.