"Акции - тук, акции - там". Прожектирането на такъв филм започна на "Герена" и не е ясно докога ще продължи. В неделя треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов даде няколко интервюта, в които заяви, че той ще е следващият притежател на мажоритарния пакет дялове на футболния клуб. До снощи обаче на хартия акциите продължаваха да се водят на името на Георги Попов - дясната ръка на Васил Божков. А пратката от Дубай с ценните книжа все още я нямаше. Ще има ли такава? Адресирана до Папазов ли ще е, или до някой друг?

Отговори на въпросите какво ще се случва със сините и как ще се осигурява издръжката на клуба продължава да няма. А ситуацията с нищо не е по-различна от тази през миналата седмица. Левски продължава да я кара на мускули и може да му се наложи да го прави още дълго. Въпреки че Константин Папазов е непоправим оптимист. Той се надява да увлече доста хора след себе си и благодарение на кампании и дарения клубът да се издържа. Вчера обяви, че евентуалният бюджет на Левски ще бъде 10 милиона лева.

"Няма нищо ново от вчера (б.р. - неделя), сигурно е въпрос на логистика - тази вечер, утре... Не съм говорил отново с Васил Божков. Просто бях малко по-емоционален, исках да успокоя левскарската общност. Аз съм оптимист, че каквото сме говорили, ще стане. Но нека не избързваме. Левски ще завърши сезона", заяви Папазов пред marica.bg. Запитан: "Тоест вече сте говорили с определени хора да помагат?", той отговори: "Да, но не искам да оповестявам нищо предварително. Имам гаранции, но все пак не искам да изглеждам после като жертва на "Скрита камера". Нека се случи, ще го оповестим".

Който и да стои зад баскетболния треньор обаче, Левски няма да разполага с парите, които отделяше Васил Божков. "С оглед на новите реалности в цял свят, не само в Левски, ще има затягане на коланите. Бюджет от 25 милиона лева, който беше при Васил Божков, е немислим. Сума от около 10 милиона лева ще е нормална за гранд като Левски, а и за ЦСКА. Изключвам Лудогорец, там е оазис, несравними са като бюджет. Но са си изкарали парите, дано един ден и Левски успее да го направи."

А на първо време клубът ще трябва да се издържа, както го прави от февруари насам - от дарения и продажба на артикули. Целта е кампанията "Всички за Левски" да набере отново онази сила, до която беше достигнала преди пандемията от коронавирус. Следва и организирането на голямо събитие, с което да бъдат набавени на първо време свежи средства - празнуване на рождения ден на клуба на 24 май, когато сините ще станат на 106 години. На рожден ден се получават подаръци, ще има ли такъв и за Левски? Тепърва ще се водят разговори за намирането на по-малки рекламодатели, предстоят такива и за генерален спонсор - дали пък държавата няма нещо предвид... Но всичко това е за след края на започващата сага "Къде са акциите?".

Ако Папазов стане притежател на 86,6 процента от тях, то в Левски ще се завърне Наско Сираков. Именно той е човекът, за когото Тити спомена, че го е подкрепял през цялото време.

Нуно Рейш: Хубчев е точният човек за Левски, клубът ще се спаси

Нуно Рейш: Хубчев е точният човек за Левски, клубът ще се спаси

"Най-ярките ми спомени са тези срещу червения отбор, на когото му забравих името"