Левски се насочи към бразилец №3 в зимната си селекция. Старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов и асистентите му оглеждаха петима играчи от Страната на кафето.

Двама от тях вече са уредени да подсилят тима от януари. Става дума за защитника Цунами и централния нападател Велтон, когото в Бразилия наричат Чимбиня, твърди "Мач Телеграф". Първият вече е сигурен за Левски, а вторият трябва да подпише в понеделник.

Станимир Стоилов: Няма да се обръщаме към българския пазар

Станимир Стоилов: Няма да се обръщаме към българския пазар

Краев трябва да си прецени дали иска да прави крачката към Левски, коментира Мъри

Третото основно име в списъка е Марлон Дъглас де Салес Силва. Той е на 24 години и играе като крило. До момента футболистът игра за представителя на Серия С Пайсанду. Марлон има договор с този тим до края на настоящата година и ако се стигне до трансфер през януари, Левски няма да плаща пари за правата му.

Кариерата на крилото, което може да играе и като лек нападател, стартира от тима на Порто Бразилия. Той играе в този отбор от 2014 до 2016, а за този период записва 25 мача и вкарва 3 гола. Следващият клуб на играча е Фламенго Арсоверде. За него има 17 двубоя и 3 попадения. После Марлон минава последователно през отборите на Спорт, Сентрал и Оесте, за да премине накрая в Пайсанду.

Очаква се до края на годината Левски да подпише договор с крилото, ако все пак на "Герена" са сигурни, че той ще помогне на тима и най-важно - клубът ще може да си позволи заплатата му.