Ръководството на Левски ще откупи Велтон от агенция. Тя вече държи правата на бразилеца, след като го закупи от Ботафого ПБ, а "сините" от своя страна ще й броят 50 000 евро за нападателя, съобщава "Тема спорт". Това означава, че футболистът е свободен да пристигне на "Герена".

Тази пректика не е чужда в Страната на кафето. по подобен начин Неймар бе взет в Барселона, когато каталунците платиха желаната сума, за да привлекат голямата звезда на Сантос. Така действат и от Лудогорец.

Велтон може да се счита за сигурно попълнение на Левски, но в последните дни имаше леки спънки от страна на Ботафого ПБ. Бразилският клуб правеше опити да го задържи, независимо че играчът бе заявил, че иска да продължи кариерата си в Европа. Той вече е постигнал договорка с ръководството на "сините". Велтон е в готовност да пристигне в София и да сложи подписа си под контракт за две години и половина, но все още не е ясно дали това ще стане до края на годината или в първите дни на месец януари.

До момента столичани привлякоха двама нов, след като успяха да подпишат с Ноа Сонко Сундберг и Цунами. Последният дойде на "Герена" именно от споменатия Ботафого ПБ.

Велтон е само на крачка от подпис с Левски

Велтон е само на крачка от подпис с Левски

24-годишният бразилец е договорил разстрогването на договора си с Ботафого ПБ

С привличането на тримата нови няма да бъде сложена точка на зимната селекция, като по всяка вероятност Левски ще се подсили на още една позиция. Желанието на Станимир Стоилов е да му бъде уреден още един нов, но това няма да се случи на всяка цена, а само когато треньорът е убеден в качествата на въпросния играч. В момента Мъри и щабът му продължават да разглеждат докладите, които им бяха изпратени от скаутите.