7 изпуснати дузпи за една есен! Подобно нещо не се бе случвало на "Герена". Поне от 2000 години насам. Е, стана. "Сините" с лека ръка профукаха половината от ударите от бялата точка, които трябваше да изпълнят. Статистиката показва, че подобна черна серия имаше единствено през ерата "Делио Роси".

Тогава през сезон 2017/18 "сините" отново се дънеха подред при изпълнението на най-тежкото наказание - 6 профукани срещу 6 вкарани. И тогава отново нямаше щатен изпълнител на тези удари, след като уж смятаният за мега специалист Жорди Гомес се издъни при 0:0 с Витоша от Бистрица и повлече крак за останалите.

Върхът обаче бе на финала със Славия за Купата. Тогава Гомес пропусна да даде летящ старт на "сините" в двубоя от бялата точка. След това се стигна до "лотария" с дузпи, в която ликуваха "белите" след издънките на Хали Тиам и Роман Прохазка. Иначе словакът се нарежда след Седрик Бардон в класацията на легионерите, които са изпълнили най-много удари от 11 метра. И двамата обаче имат и по две издънки. Такива нямаха Гарра Дембеле, Гари Родригес, Давиде Мариани, Жоазиньо и Найджъл Робърта, които се наложиха като дузпаджии.

Издънката на Хосе Кордоба в Разград пък едва ли ще му отреди място при най-големите вносни издънки. Още Магди Толба през 90-те показа, че на "Герена" ще берат ядове по този показател. После минахме и през комичният момент с Ричи, който би две дузпи в един мач, за да стигне до първото си попадение със синята фланелка.

Безспорният номер 1 при най-калпавите е Паулиньо. Бразилецът два пъти получи правото да бие дузпи и не успя да се разпише нито веднъж. Втората ера на Стоилов в Левски пък е белязана от пропуските на двама чужденци, което се оказа фатално в два турнира. Цунами изпусна срещу Хамрун, а Кордоба - за Купата.