Делегация на германския Айнтрахт Франкфурт посети стадион "Георги Аспарухов". Тя бе в състав Александър Рихтер - директор на Академията на клуба, Иван Стоянов, германец с български паспорт, който е шеф на направление "Индивидуална подготовка" на талантите на Айнтрахт и Маркус Крьоше, спортен директор на клуба.

Те се срещнаха с изпълнителния директор на Левски Даниел Боримиров, шефът на ДЮШ Елин Топузаков и главния методист на школата Нестор Юруков. Повод за посещението е бъдещо партньорство между двете школи.

Ситуацията в Левски – "Късно е, либе, за китка"

Ситуацията в Левски – "Късно е, либе, за китка"

Каквито и мерки да вземат в Левски, те все ще са ненавременни

От немската делегация са останали впечатлени от голямото количество юноши, които тренират и взимат участие в мачовете на първия отбор и са се поинтересували за визията за налагане на таланти при мъжете.

Като първа точка в бъдещото партньорство се планира размяна на треньори. Четирима специалисти от ДЮШ на Левски - двама отборни, един кондиционен треньор и един треньор на вратарите ще минат обучение при главния методист на Айнтрахт в Германия.

Четирима специалисти от школата на немския клуб пък ще дойдат в България. Това е само първата стъпка от бъдещето партньорство, като тепърва се предвиждат още съвместни инициативи, които целят да повишат квалификацията на специалистите в школата на клуба.