При смяна на собствеността на Левски Станимир Стоилов ще може да си позволи да подсили всички линии в състава. Той ще може да привлече вратар, защитник, халф, крило и централен нападател, съобщава "Тема спорт".

Това би било отлична новина за треньора, който до момента на няколко пъти подчертаваше, че в сегашното си състояние Левски може да се позволи единствено взимането на един, или максимум двама играчи, при това свободни агенти. На няколко пъти дори треньорът "би камбаната" и заяви, че "всичко в клуба е на пауза" заради неяснотата около близкото бъдеще. Оттогава обаче има значително раздвижване на нещата. То започна с организирането на скъп лагер в Дубай, който "глътна" около половин милион лева. Средствата бяха осигурени от спонсори, които все още не са осветлени от сините.

Левски организира благотворителен търг

Левски организира благотворителен търг

Събраните средства ще бъдат предоставени на АГ отделението към МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.

При добър сценарий за Левски, Станимир Стоилов ще може да разчита на широк състав през пролетния полусезон и ще може да направи нова крачка в развитието на отбора. През есента той често трябваше да се справя с ограничен набор, най-вече в нападение, заради контузии в състава. След травмата на Билал Бари Левски на практика няма чист централен нападател. Наложи се на този пост да бъдат въртени Илиян Стефанов и Ивелин Попов, които също в дадени моменти бяха в лазарета. При схема с трима централни защитници пък на върха на атаката бяха пускани бразилците Велтон и Роналдо, които са крила.

Миналата зима Левски също направи солидна зимна селекция, въпреки че имаше ограничени средства. Тогава в тима пристигнаха Ноа Сонко Сундберг, Келиан Ван дер Каап, Цунами, Филип Кръстев, Велтон и Илиян Стефанов. Именно те бяха в основата на подема на отбора, който в крайна сметка триумфира с Купата на България. Феновете се надяват, че през пролетта на 2023-а ще има нов прогрес. Всичко обаче ще зависи от това дали Левски ще има нов собственик, или нещата ще останат както и до момента.