Днес бившият изпълнителен директор на Левски Павел Колев празнува своя 46-ти рожден ден.

Роден през 1975 г. в София, Колев завършва НГДЕК "Константин-Кирил Философ" и СУ "Свети Климент Охридски", специалност "Психология". 13 г. работи като спортен журналист във в. "24 часа", а от 2009 г. става говорител на БФС.

След успешното организиране на Евро 2015 за юноши до 17 г. в България, за което получихме похвали от УЕФА и всички страни финалисти, Павел Колев е назначен за заместник изпълнителен директор. Владее перфектно няколко езика, дипломира се с магистратура за управление на спорта в престижен университет в Швейцария. Притежава сертификат по футболен мениджмънт от УЕФА, също така е делегат на международни мачове на най-високо ниво.

Левски спечели купи при най-малките

Левски спечели купи при най-малките

9-годишните триумфираха в "Трявна къп"

През 2016 година бе одобрен именно за магистратурата по европейско управление на спорта (MESGO). Колев бе първият българин одобрен за програмата и един от 24-ма избрани по документи и издържан изпит. MESGO е магистърска програма, която се провежда на всеки две години и за която кандидатстват повече от 200 кандидата. Обикновено те са от топ-мениджмънта на различни спортни организации в цяла Европа. Програмата продължава две години и се провежда със съдействието на петте най-реномирани университета в Европа, Ню Йорк и Токио.

Заема позицията изпълнителен директор в "синия" клуб в началото на 2019 година и работи за оцеляването на клуба в един от най-тежките периоди в историята му.

От Левски честитиха празника на Павел Колев и му пожелаха здраве, лични и професионални успехи и бъдещи щастливи мигове с любимия клуб.