Юбилейният двубой между Юргорден и Левски е дискутирана тема и в далечна Швеция, видя Topsport.bg. Официалният сайт на "синия" съперник излиза с огромен материал, който е посветен на историческите мачове за КЕШ през 1965 година.

Освен чисто хронологически, допълнителен нюанс към въпросните срещи придават и някои от легендите на клуба, взели участие в битките срещу българския шампион. Разказите им са доста интересни, тъй като един от тях изобщо не помни, че е играл срещу "сините", докато друг засипва със суперлативи Сашо Костов и Георги Аспарухов-Гунди.

Материалът е озаглавен "Левски - Юргорден - 50 години по-късно" и също така изобилства от множество интересни фотоси. Ето какво си спомнят от мачовете с Левски халфът Лиф Ериксон и защитникът Инге Карлсон.

Ериксон: „Изиграл съм толкова много срещи през годините, че изобщо не мога да се сетя за двубоите с Левски. По онова време играехме в много надпревари. В една от тях срещнахме дори Манчестър Юнайтед. Гостуването на „Олд Трафорд" вече няма как да забравя. Мислих си, че може да ги победим, но в крайна сметка ни разбиха с 1:6. Обадете се на Инге Каралсон, той със сигурност ще помни мачовете с Левски (смее се)".

Карлсон: „Сещам се, че у дома се представихме доста добре и постигнахме хубава победа с 2:1. Всичко обаче се обърка на реванша. Имахме сериозни проблеми, тъй като контузени бяха няколко човека от основните ни футболисти. От своя страна Левски притежаваше един много силен отбор, голяма част от техните играчи бяха национали на България. Трябваше да играя срещу лявото им крило (Сашо Костов), който беше фантастичен. Притежаваха и централен нападател (Георги Аспарухов)- изключителен талант.

Отборът ни не беше добре подготвен за гостуване в Източна Европа. Атмосферата на стадиона бе корено различна от тази, на която бяхме свикнали да играем. Имаше изключително много публика, а също така и въоръжени войници по трибуните. Ние бяхме млади момчета и всичко това ни стресира. Левски отбеляза ранен гол, което подлуди тълпата и впоследствие предреши и крайния изход на срещата".

Героите от мача с Левски са получили покана да присъстват на мача в събота, но и двамата няма да бъдат на стадион „Васил Левски". На Ериксон му предстои операция на бедрото, докато Карлсон ще се забавлява на отдавна заплануваната си екскурзия в Дубай.