Бившият нападател на Левски - Петър Курдов, коментира пред "gol.bg", представянето на "сините" след подновяването на първенството. В него трикратният шампион със столичния гранд изрази мнението си и за шансовете на любимия му клуб да завоюва квота за участие в евротурнирите.

В момента воденият от Николай Костов тим заема 4-ото място в класирането с 44 точки, като изостава със 7 точки от лидера Лудогорец, който е с еднакъв актив с Черно море. Шампионската титла за поредна година изглежда само мираж за Левски.

Илиана Раева настръхна заради Левски: Засрамете се!

Илиана Раева настръхна заради Левски: Засрамете се!

Ето от какво е недоволна

"Аз съм от поколението, което живя под комунистически строй, както и под сегашния строй. Преди драпахме да отидем навън. Видяхме какво е и събрахме достатъчно опит, но никой не ни търси и не ни броят за живи.

Забелязваме и какво се случва по западните стадиони. Те са фрашкани с хора, няма свободни места и се показва една добра продукция. Всичко, което се случва там, става с пари и много пари.

Тук с демокрацията, която преживяхме, сме свидетели на страшни небивалици. Сега обаче не е моментът да говоря по-подробно за тях. Отново сме на опашката и събираме баберека от свободни агенти. Нищо качествено не идва в България.

Единственият отбор, който показва топки, както се казва по мъжки, е Лудогорец. Всъщност става въпрос за няколко човека, които имат възможност и дават колкото футбола да съществува.

Имам предвид най-вече Разград, където се дават добри пари за българските стандарти. Каквото и да говорим, нямаме някакъв страхотен пробив в последните години, а и не сме свидетели на крупни трансфери.

За ЦСКА единственият, който дава сериозни средства от години, е Гриша Ганчев. Той си подбира нещата и има една стабилност, където е бил президент.

Всичко друго е препъникамък с изключение на Славия, където собственик е Младен Михалев, а и благодарение на Венци Стефанов, клубът се развива.

Общо взето това са хората, които стоят здраво на земята. Виждате какво става в пловдивските отбори. Хората ги псуват Ботев и Локомотив. Хората говорят разни неща, а аз нищо не твърдя, защото дори не ходя на мачовете. Чуват се приказки, особено след като Хебър Пз победи Локомотив Пловдив. Целият град ги псува.

Нищо не ме изненадва, защото не сме направили нищо, за да се променим. Пак сме в тази мелница. След първи или втори кръг българските отбори приключват в Европа. След това се започва отново тази порнография тук, която вече продължава 32 години", анализира Курдов.

Бившият нападател изрази надежди, че Левски ще успее да се докопа до квота за участие в Европа през идното лято.

"Ще бъда много щастлив Левски да се класира за участие в евротурнирите. Няма смисъл да коментирам да се борим за титлата, защото мисля, че трудно може да се случи с този отбор. Но ако се докопаме до Европа, ще е добре", отсече Курдов.