Консултантът на Наско Сираков - Борислав Георгиев, обясни как юридически ще бъдат привличани акционери в "синия" тим. Той заяви, че законосъобразно, бройката им трябва да бъде около 150 външни акционери.

"На 21 февруари НС на Левски взе единодушно решение да вдигне капитала чрез емисия на нови акции. 3 милиона на брой, 10% от настоящия капитал. Номиналната им стойност е 1 лев, емисионна стойност 5 лева. Второ подусловие на вдигането на капитала е да се ограничат правата на настоящите акционери и да съответства на техния дял. Така може всички акционери да участват активно и в плащането на тези акции. Право на участие имат всички акционери в настоящия клуб".

Във връзка с огромните задължения на Левски, целта е да се закупят повече акции. 3 милиона акции по 5 лева са 15 милиона. Нещо, на което се надяваме, но е трудно постижимо. Има закони, включително на ЕС, които не позволяват оповестяване. Можем да се ограничим на до 150 външни акционери. Всеки, който запише акция от новата емисия, трябва да внесе 10% от емисионната стойност и номиналната - тоест 4.25. В тази връзка, създадохме контактна група, с официален представител. Всички, желаещи да участват в новата емисия, ще получават информация и по телефон относно технически параметри и други. Всички средства ще отиват директно в НАП. Нямайте никакво съмнение, че отиват към дълга. Накратко обясних каква е идеята. На 6 април има общо събрание. Всички желаещи имат възможността да получат нужната информация".

Венци Димитров: Към 1 март задълженията на Левски към НАП са 11,8 млн. лева

Венци Димитров: Към 1 март задълженията на Левски към НАП са 11,8 млн. лева

"С Агенцията не се сключват споразумения"