В официалния сайт на турнира за Купата на България Левски е лидер по отличия от турнира с 26. В официалния сайт на "сините" те са 27. Защо се получава тази разлика?

През 80-те години на миналия век се провеждат паралелно два турнира - този за Купата на Съветската армия и този за Купата на Народна република България. Купата на Съветската армия има статут на Национална купа и нейният носител участва в европейския турнир за Купата на носителите на Национални купи (КНК) от създаването му до 1982 година (включително). Купата на Народна република България е учредена през сезон 1980/81 и отначало има второстепенно значение.

През сезон 1982/83 година тя става Националната Купа със съответното право на участие в евротурнирите. Съответно, през 1981 година носител на Националната Купа е Тракия (Ботев Пловдив), а през 1982 година - Локомотив (София), които са спечелили Купата на Съветската армия. ЦСКА през 1981 и Левски през 1982 година печелят Купата на Народна република България, но това не ги прави носители на Националната Купа. Съответно ЦСКА правилно не я отчита в историята си. Левскарите обаче го правят...

Разликата при "сините" идва именно от 1982 година. Тогава носител на отличието, както споменахме, е столичното Локо.