Нидерландският защитник Келиан ван дер Каап записа с похвали партньора си в центъра на отбраната на Левски Хосе Кордоба и е убеден, че панамският национал ще успее да се наложи в тима на Рейнджърс, ако трансферът в шотландския гранд се осъществи.

"Сините" от Глазгоу имат сериозен интерес към Кордоба, а спекулациите са, че до края на седмицата ще бъде финализирана сделката със софиянци за правата на играча срещу 2 милиона лири, които могат да се покачат до 3,2 милиона лири, с бонусите.

"Неговият потенциал го доведе дотук, а той става все по-добър. Не са много играчите, които са започнали от толкова ниско ниво, а сега са на прага да участват в Шампионската лига с Рейнджърс. Затова, ако се запитате: "Къде е неговата граница?" Мисля, че граница за Хосе няма. Той е бил в Испания за кратко по време на Ковид пандемията, но не смятам, че това трябва да се взема предвид. След това е имал по-добри финансови оферти, но е погледнал голямата картина и е дошъл в България, за да играе. Хосе пристигна в Левски от местната втора дивизия, която определено не е най-силната в света. Сега отива в Рейнджърс. Така че, къде е неговият лимит?", коментира Ван дер Каап в интервю за "Дейли Рекърд".

Нидерландецът съжалява, че ще загуби партньора си в защитата, но вярва, че Корбода ще се адаптира бързо към играта в Шотландия.

"Разбирахме се добре на терена. Хосе е много талантлив. Той е модерен централен защитник - бърз, висок, уверен с топката в крака. Освен това е левичар, което не се среща често при централните защитници. Той спокоен и има всички качества, за да премина на следващото ниво", коментира бранителят.

"Интензитета в българския футбол е доста сериозен. Със сигурност в Шотландия е още по-голям, но разликата не е толкова значителна. Тук се тича много, което със сигурност ще му помогне да се приспособи бързо към изискванията в Шотландия", допълни той.

Ван дер Каап не мисли, че Кордоба ще има съществени проблеми с аклиматизацията в Рейнджърс.

"В съблекалнята на Левски играчи с доста националности. Но Хосе се разбира с всички. Няма значение откъде си, на колко години си, той е винаги готов за шегички и усмивки, добронамерен е. Много е социален, а от такива хора се нуждаеш, ако искаш да изградиш добър колектив. В Левски има сериозно напрежение, може би не на същото ниво, както в Рейнджърс, но Хосе е момче от Централна Америка, а всички знаете каква е атмосферата там. Когато играе за Панама, напрежението също е огромно. Не е лесно в никакъв случай. Затова съм сигурен, че в това отношение той ще се справи без проблеми в Глазгоу", добави още нидерландският футболист.