Нападателят на варненския Черно море Исмаил Иса няма да може да помогне на националния отбор в предстоящите важни мачове. Причината е травма в кръста.

Иса е получил контузия по време на мача от 12-ия кръг на efbet Лига на "моряците" с Ботев (Пловдив), който се игра в събота. Медицинският преглед е показал възпаление, което няма как да бъде овладяно при тежките натоварвания за кратък период. Иса ще се подложи на рехабилитация по време на паузата.

Отпадането на нападателя за момента няма да наложи покана за нов играч, поне не и преди домакинската среща с Гибралтар в сряда. След това треньорският щаб ще преценява. Това е седмият футболист, който беше попаднал в сметките на Георги Дерменджиев, но селекционерът няма да може да разчита на него.

Днес към отбора се присъединиха последните двама футболисти, които имаха мачове с клубните си отбори в неделя. Това са защитникът Страхил Попов и Божидар Краев, които играят съответно за Хатайспор и Мидтиланд. Двамата направиха днес само възстановителна тренировка и утре ще се включат на пълни обороти в заниманията.

Георги Дерменджиев: Никой не реди състава, промяната трябва да дойде от клубовете

Георги Дерменджиев: Никой не реди състава, промяната трябва да дойде от клубовете

Всички, които се викат в националния отбор, трябва да са заслужили, за да бъдат тука