Новото попълнение на Левски Илиян Стефанов започва по отличен начин престоя си на "Герена".

Халфът се утвърждава като титуляр в "синия" състав и вече вкара 3 гола в 4 мача. По този начин той оглави престижна класация с играчи, отбелязали най-много попадения в първите си мачове.

Снимка 569629

Източник: levski.bg

Илиян Стефанов беше желан от доста време от старши треньора Станимир Стоилов и има защо. След като разтрогна договора си с Берое, халфът пристигна при "сините" като свободен агент, което бе повече от важно, предвид тежкото финансово положение.

Софиянецът веднага се почувства като у дома си на "Герена" и предвид факта, че е юноша на клуба. Стефанов мигновено се приспособи към играта на отбора и се сработи с новите си съотборници.

Илиян Стефанов започна с рекордите в Левски

Илиян Стефанов започна с рекордите в Левски

Изостава само от Гара Дембеле, изравни се с Найджъл Робърта

С включването си в състава, халфът придава острота на атаките и показва афинитет към гола. Именно отбелязването на попадения е един от проблемите за столичния гранд, и всеки с по-изявени голови умения, е в огромна полза.

Освен това, 23-годишният играч се представя убедително и във фаза защита, където е агресивен и влиза в единоборства. С показаното до момента, прави впечатление, че халфът се позиционира добре между противниковите линии. Подготвен е добре физически и е полезен в двете фази при статични положения.

Снимка 569237

Източник: startphoto.bg

Самият Илиян Стефанов споделя, че играта му се развива положително и предвид факта, че следва висше образование и чете доста книги. Той е студент по Финанси. Един от идолите му е Георги Аспарухов-Гунди и не крие възхищението си по личността му както и следата, която е оставил в историята на клуба.

Снимка 567449

Източник: startphoto.bg

Наред с това, халфът преди време се замеси в скандал. В медиите излезе информация, че талантът е влязъл в конфликт със селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров като е отказал да влезе на смяна, а от своя страна специалистът е решил, че не иска да го вижда повече в състава си. До момента нито една от двете страни не е потвърдила или отрекла това.

Снимка 566749

Източник: levski.bg

Старши треньорът Станимир Стоилов едва ли би имал подобни проблеми, тъй като наложената дисциплина в Левски е желязна. За краткото време, в което Илиян Стефанов е в отбора, той даде заявка, че ще бъде един от водещите играчи, които ще движат състава напред.

Илиян Стефанов: Колективът в Левски е невероятен

Илиян Стефанов: Колективът в Левски е невероятен

"Направихме това, което треньорът искаше от нас"

Редом със силните изяви на Уелтън и отличното включване на Филип Кръстев, "сините" изглеждат все по-убедително и се доближават до това, което искат да виждат милеещите за отбора. Това, което трябва да бъде Левски - силен и борбен...