Бившият капитан на Левски Христо Йовов, който влезе в новия управителен съвет на Българския спортен тотализатор, сподели пред Sportal.bg, че Левски и ЦСКА са клубовете, които могат да направят добра реклама на тотото.

Христо Йовов: Левски е институция в България, а БСТ има нужда от реклама

Христо Йовов: Левски е институция в България, а БСТ има нужда от реклама

Бившият футболист иска тотото да се развие, за да помага повече на българския спорт

"Кратко е времето, откакто се занимавам със спортния тотализатор. Сега е много трудно да се работи, но целта сега е да запазим функцията. Имаме много идеи, но се надявам да ги реализираме, след като свърши пандемията. Новият УС е от три седмици. Никой от нас не е говорил с Левски. Няма да крия, че спортният тотализатор трябва да се рекламира и да добие нов имидж. Трябва да направим така, че да достигне до младите хора. Не крия, че ще търсим вариант за реклама. Няма какво да се лъжем - двата клуба, ако говорим за спорт в България, които могат да направят добра реклама, са Левски и ЦСКА. Ще бъде добър имидж, ако можем да рекламираме в тези клубове.

Главната отговорност пада върху изпълнителния директор на спортния тотализатор. Имаме възможностите и потенциала. Крайно време да се спре със спекулациите, че когато един човек е играл футбол, няма право да се занимава с нищо друго. Смятам, че съм подготвен и мога се справя със задълженията си", категоричен беше бившият играч на столичния Левски.

"Ролята на феновете е единствено да подкрепя клуба, да изказва своето мнение на стадиона. Не смятам, че феновете могат да бъдат главните управници в даден клуб. Чест и почитания за всички фенове, че успяхме да направим такова нещо с дарения и закупуване на билети. Надявам се да продължи вечно, но със сигурност ще отмине тази еуфория и тогава ще стане много трудно на шефовете на Левски.

"ФИФА и УЕФА, както и БФС трябва да се намесят. Трябва да се измисли вариант. Клубовете са в неприятна ситуация, защото плащат на футболистите, които не могат да изпълняват задълженията си. Ако продължава да се плащат огромни заплати, но няма приходи, които идват от ТВ права и билети, трудно може да продължат по този начин", завърши Христо Йовов.