Писта, неремонтирана от 60-те години на миналия век, гнезда на лястовици под главната трибуна, панаирджийско техно, но и атмосфера като за Шампионската лига.

Така описаха от немското издание Hessenschau ст. Васил Левски", който бе арена на драматично 1:1 между Левски и Айнтрахт (Франкфурт) в плейофа за Лигата на конференциите.

Бордо избра косовар пред Марин Петков

Бордо избра косовар пред Марин Петков

Трансферът му се провалил заради контузията

"Контрастът не може да бъде по-голям: Под главната трибуна на стадион "Васил Левски" гнездят лястовици, пистата, която е записвала рекорди по лека атлетика през 60-те години на миналия век, изглежда не е ремонтирана оттогава, да не говорим за трибуните. Диджеят пуска панаирджийско техно и музиката излита през покрива, който го няма. Това първо гостуване в Лигата на конференциите за Айнтрахт е пътуване във времето", пишат в Германия, цитирани от bTV.

"Всеки, който е усетил атмосферата тук, знае - тя е като за Шампионската лига. Но следващата седмица играем във Франкфурт, а тези вечери са нещо съвсем различнo", коментира след двубоя треньорът на Айнтрахт - Дино Топмьолер.

От Hessenschau отбелязват, че играчите на Левски са компенсирали разликата в класите с битка за всеки метър, мотивирани от невероятния шум по трибуните.

2900 привърженици на Левски ще подкрепят отбора във Франкфурт

2900 привърженици на Левски ще подкрепят отбора във Франкфурт

"Син" десант на "Дойче Банк Парк"

"В Лигата на конференциите няма Хари Кейн и Хюн-Мин Сон, нито италиански шампион, който "да ти свали гащите". Но пък има отбори като Левски, който се бори, драска и хапе".

"Няма значение дали е Лигата на конференциите или Шампионската лига. Даже този турнир е по-близък, по-земен и пасва на Айнтрахт. Тук няма гладки повърхности. Побеждава се с окървавени колена. Това е купа, която може да бъде спечелена само от онези, които запретват ръкави и плюят на ръцете си".

"Играчите на Франкфурт могат да доминират в много мачове. Но могат да ги спечелят само чрез добродетелите, с които и повечето противници пристигат - страст, борбеност, единство. Тогава би трябвало да стигнат далеч - до вълнуващи страни с невероятно старомодни стадиони, където мазилката се рони от тавана и лястовиците строят гнездата си. Но първо трябва да се спечели реваншът. А това не става с разходка", завършва материалът.

Левски може да осъществи изходящ трансфер

Левски може да осъществи изходящ трансфер

"Сините" са удовлетворени от получената оферта