Георги Иванов-Гонзо говори пред медиите ден след като претърпя операция в "Пирогов". В неделя на обяд нападателят на Левски счупи дясната си скула при отбелязването на първия гол срещу Беласица (7:1).
Гонзо се появи на Герена малко след 13.30 часа, облечен с анцуг на един от бившите си отбори - хърватския Риека. Той се съгласи да говори пред "7 дни спорт".

- Какво е състоянието ви, вярно ли е, че сте изявили желание да играете още с Пирин за купата?
- Не, срещу Пирин няма да играя, но съм готов да го направя срещу Сливен в неделя. Преди това обаче трябва да се направи маска за лицето ми.

- От болницата направо на Герена ли дойдохте?
- Да, от "Пирогов" идвам. Не виждам нищо интересно в контузията ми и не зная защо е този медиен интерес към мен. Такива неща се случват във футбола. Не разбирам защо давам тази пресконференция.Не се е случило нещо кой знае какво.Обръщайте внимание на другите момчета, както и на футболистите от Пирин и Миньор, които играят за Купата на България. Аз съм контузен, а има здрави.

- Къде ще изработят маската?
- В Германия. В четвъртък ще летя дотам заедно със спортния директор Даниел Боримиров, защото мерките трябва да се вземат на място. Маската ще пази счупеното място. Ако до неделя е готова, ще играя срещу Сливен.

- А сега как се чувствате, изпитвате ли болка?
- Нормално е да има болка, след като са ми отваряли лицето. Надявам се обаче тя да отшуми в близките дни. Все още ми се вие леко свят след операцията, но това сигурно е от упойката.

- Ще бъдете ли готов за вечното дерби. Всички левскари ги вълнува отговорът на този въпрос?
- За вечното дерби ще съм готов. Още утре или вдругиден започвам тренировки. Въпросът е по-бързо да бъде направена маската.

- Постоянно ли ще я носите?
- Не, само за мачовете и тренировките. Целта е да ме предпази от нов удар и евентуално счупване. Опасно е да се играе без нея. Иначе докторите казаха, че до два дни няма да има проблем да започна тренировки.

- Кога разбрахте, че сте счупили скулата си?
- Миг след като отбелязах гола. Съотборниците ми ме поздравяваха, но аз им казах, че съм счупил скулата си.Пипнах си бузата, беше хлътнала. Отидох на тъча и докторите констатираха същото.

- Емил Велев каза, че въпреки това не сте искали смяна?
- В началото не ме болеше много. Болката я усетих по-късно под душовете и на път за София.

- Какво мислите за Георги Христов, който вкара 4 гола във ваше отсъствие?
- На път за София в колата слушах по радиото какво се случва. Радва ме, че Христов бележи. Това ще повиши конкуренцията, пък и той самият има нужда да вкарва и докаже, че мястото му е в Левски.

- Не съжалявате ли, че играхте в Благоевград срещу Беласица. Ако не го бяхте направили, може би нямаше да пострадате?
- Няма гаранция, това може да се случи и на тренировка.

- Очаквахте ли това отношение от страна на ръководството. В болницата ви посетиха Тодор Батков, Емил Велев, доста от съотборниците ви?
- Винаги съм усещал уважението на ръководството към мен. Искам да им благодаря за подкрепата и за всичко, което направиха за мен.

- На всяка цена ли искате да играете срещу ЦСКА?
- При всички положения ще играя срещу ЦСКА, дори маската да не е удобна и да съм без нея. Този мач е много важен за нас и ще направим всичко възможно, за да победим. Ако спечелим, имаме реални шансове да станем шампиони.Програмата ни е по-добра от тази на ЦСКА, вярвам, че те няма да спечелят всичките си мачове до края на сезона.

- Нещо по-специално ли е ЦСКА за вас, че толкова държите да играете?
- Искам да помогна на Левски. Това е причината. Имаме поставени цели, които гоним, и вярвам, че ще изпълним. За нас всеки мач до края на сезона е финал.

- Има ли здраво място по тялото ви?
- На 16 години ме взеха в мъжкия отбор на Локомотив, след това преминах в Левски. Имал съм доста контузии, но не съм се замислял за това. Те са част от професията и понякога напомнят за себе си.

- Доста от феновете се вълнуват за състоянието ви. Какво бихте им казали?
- Призовавам ги да ни подкрепят.Да не се делят и да бъдат с нас във важните мачове до края на сезона. Смятам, че всички ще бъдем готови за дербито с ЦСКА. Феновете трябва да ни подкрепят, както винаги досега. Не трябва да има деление кого харесват - треньори, футболисти, президент, а да бъдем едно цяло. Всички ние представляваме Левски.

- Имате ли амбиция да сте голмайстор на първенството?
- Нямам амбиции за индивидуални призове, отдавна не ме интересуват.

- Как се отнасяте към твърденията, че Левски е уговорил мачовете с Литекс, Локомотив (Сф) и Локомотив (Мз)?
- Обидно е заради труда, който влагаме. По този начин се обезценява това, което правим. Повечето хора не гледат самия мач, а търсят интригата. Глупаво е да се твърди, че сме уговаряли мачовете с Ловеч, Мездра и Локомотив (Сф). Ако някой пада нарочно срещу нас, това е негов проблем. Не съм играл в уредени мачове. Срещу Локомотив (СФ) всички бяхме жалки. Дори да бяхме уговорили мача, нямаше да изглеждаме така.

- Вие сте популярна личност, често се месят и в личния ви живот. Ето, днес сайтовете пишат, че манекенката Цеци Красимирова ви е посетила в болницата?
- Не е приятно, но аз съм свикнал и не обръщам внимание.

- Да завършим с нещо по-прозаично. Маската, която ще ви направят, ще ви пречи ли да пушите цигари?
- Тя е за мачове и тренировки, а аз през това време не пуша. (Усмихва се).